Γενικά Θέματα > Μουσική

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ KISS.

(1/1)

zenjt:
Οι KISS είναι αμερικάνικο συγκρότημα που  σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 1973 από τους Paul Stanley, Gene Simmons, Peter Criss και Ace Frehley.

Η μπάντα έχει περάσει από πολλές αλλαγές μελών, με τους Stanley και Simmons τα μόνα εναπομείναντα αρχικά μέλη.
Η πρωτότυπη και πιο γνωστή σύνθεση αποτελείται από τους Stanley (φωνητικά και ρυθμική κιθάρα), Simmons (φωνητικά και μπάσο), Frehley (κιθάρα και φωνητικά) και Criss (τύμπανα και φωνητικά).
Με το μακιγιάζ τους και τα κοστούμια τους, πήραν τα πρόσωπα των χαρακτήρων από τα κόμικς: το Starchild (Stanley), ο δαίμονας (Simmons), ο Spaceman ή ο Space Ace (Frehley) και ο Catman (Criss). Λόγω δημιουργικών διαφορών, τόσο ο Criss όσο και ο Frehley αναχώρησαν από την ομάδα μέχρι το 1982.

Το 1983, ο Kiss άρχισαν να παίζουν χωρίς μακιγιάζ και κοστούμια, θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα να αφήσουν το μακιγιάζ πίσω. Συνεπώς, η μπάντα γνώρισε μια μικρή εμπορική αναζωπύρωση και τα μουσικά βίντεο τους έλαβαν τακτική airplay στο MTV. Ο τραγουδιστής Eric Carr, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Criss το 1980, πέθανε το 1991 από έναν σπάνιο τύπο καρκίνου της καρδιάς και αντικαταστάθηκε από τον Eric Singer.

Οι Kiss έχουν πουλήσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως,

Δισκογραφία:
Monster (2012)
Kiss (1974)
Hotter Than Hell (1974)
Dressed to Kill (1975)
Destroyer (1976)

Rock and Roll Over (1976)
Love Gun (1977)
Gene Simmons (1978)
Ace Frehley (1978)
Peter Criss (1978)
Paul Stanley (1978)
Dynasty (1979)
Unmasked (1980)
Music from "The Elder" (1981)
Killers (1982)
Creatures of the Night (1982)
Lick It Up (1983)
Animalize (1984)
Asylum (1985)
Crazy Nights (1987)
Hot in the Shade (1989)
Revenge (1992)
Carnival of Souls: The Final Sessions (1997)
Psycho Circus (1998)
Sonic Boom (2009)
Ο ντράμμερ Paul Charles Caravello γνωστός σαν  Eric Carr γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1950 και πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991.Είχε αντικαταστήσει τον Criss στο συγκρότημα το 1980 και πέθανε το 1991 από σπάνιο καρκίνωμα στην καρδιά.Αντικαταστάθηκε από τον ντράμμερ Eric Singe.

O Stanley Bert Eisen γεννήθηκε στις 20 ιανουαρίου 1952(65 ετών) στο Μανχάτταν.
Το 2001, η πρώτη σύζυγος του Stanley, ηθοποιός Pamela Bowen, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου μετά από εννέα χρόνια γάμου. Έχουν ένα γιο, τον Evan Shane Stanley, γεννημένο στις 6 Ιουνίου 1994. Στις 19 Νοεμβρίου 2005, ο Stanley παντρεύτηκε την πολύχρονη φίλη
 του Erin Sutton στο Ritz-Carlton, στο Huntington της Pasadena, στην Καλιφόρνια. Απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, Colin Michael Stanley, στις 6 Σεπτεμβρίου 2006. Το ζευγάρι απέκτησε το δεύτερο παιδί τους, τη Sarah Brianna, στις 28 Ιανουαρίου 2009, στο Λος Άντζελες.  Στις 9 Αυγούστου 2011, έκαναν το τρίτο τους παιδί, την Emily Grace.Ο Stanley έκανε δύο χειρουργικές επεμβάσεις αντικατάστασης ισχίου: μία μετά την περιοδεία "Rock the Nation" τον Οκτώβριο του 2004 και μία δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2004 μετά από επιπλοκές που προέκυψαν από την πρώτη χειρουργική επέμβαση. Έχει ανακοινώσει ότι θα χρειαστεί τρίτη επέμβαση ισχίου στο μέλλον.Τον Οκτώβριο του 2011, ο Stanley έκανε χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές χορδές.   

Ο Gene Klein γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1949(68 ετών) στη Χάιφα του Ισραήλ.Ο Simmons ζει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας με την Καναδή Playmate και  ηθοποιό Shannon Lee Tweed.Οι Simmons και Tweed παντρεύτηκαν την 1η Οκτωβρίου 2011 στο

ξενοδοχείο Beverly Hills στο Beverly Hills.Έχουν δύο παιδιά: έναν γιο, τον Νικ (γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1989) και μια κόρη, τη Sophie (γεννημένη στις 7 Ιουλίου 1992). Παλαιότερα είχε σχέσεις με την  Σερ και την Diana Ross. Μιλάει ουγγρικά, γερμανικά, αγγλικά, εβραϊκά και λίγα Ιαπωνικά.

Ο George Peter John Criscuola γνωστός σαν  Peter Criss γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου

1945(72 ετών) στο Μπρουκλιν της Νέας Υόρκης.Ο Criss τώρα κατοικεί στο Wall Township του Νιου Τζέρσεϋ.Από τον Νοέμβριο του 2008, ο Criss έχει παντρευτεί τρεις φορές: τη Lydia Di Leonardo (από το 1970 έως το 1979), την πρώην Playboy Playmate και  τομοντέλο Debra Jensen (1979-1994) και τη Gigi Criss (από το Μάιο 1998 μέχρι σήμερα) Ο Criss είναι ο πατέρας μιας κόρης που ονομάζεται Jenilee.Ο Criss διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2008 και θεραπεύτηκε με λαμπεκτομή.
Ο Paul Daniel "Ace" Frehley γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1951(66 ετών)στο Μπρονξ.Επαιξε
Έπαιξε
στους KISS από το 1973 μέχρι το 1982 που αποχώρησε για να κάνει σόλο καρριέρα.Επανήλθε για την περίοδο 1996-2002 που αποχώρησε οριστικά.



Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση