Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: «Η μεγάλη συντριβή του 2018» θα ξεκινήσει από την αγορά ομολόγων.  (Αναγνώστηκε 287 φορές)

Νοέμβριος 19, 2017, 09:41:57 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Δέκα χρόνια μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 "πολύ λίγα έχουν καθοριστεί πραγματικά", και η επόμενη φούσκα πρόκειται να σκάσει, λέει ο Μπιλ Μπλεν, στρατηγός στο Mint Partners.

Σύμφωνα με τον Μπλεν, αυτή τη φορά οι αγορές ομολόγων θα προκαλέσουν το χάος.
Οι παγκόσμιες μετοχές αυξήθηκαν σε αξία, αφού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έριξε 47 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα.
Αυτό σημαίνει ότι "οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν να ανησυχούν για το 2018 - αν οι αγορές γίνουν απογοητευτικές, απλώς έβαλαν ένα φορτίο χρημάτων σε αυτά", δήλωσε ο Μπλεν.
Η κρίση του 2008, η οποία αφορούσε το χρέος των καταναλωτών, προκλήθηκε από υποθήκες. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα κρίσης του χρέους των καταναλωτών, προειδοποιεί ο Μπλεν, προσθέτοντας ότι η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση είναι πιθανό να είναι σε εταιρικό χρέος.
«Πιο άμεσα, η πραγματοποίηση μιας κρίσης που έρχεται θα είναι πολύ παρόμοια με τον Ιούνιο του 2007, όταν άρχισαν να ταλαντεύονται τα πρώτα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ».
Ο ίδιος είπε ότι εξηγεί γιατί «βλέπουμε τον άκρως απομειωμένο τομέα των αγορών ομολόγων γεμάτων αγώνα και οι εταιρείες που συσχετίζονται με τους αγωνιζόμενους καταναλωτές (όπως η υγεία και οι τηλεπικοινωνίες) έχουν επίσης πρόβλημα. "
Οι χρηματιστηριακές αγορές δεν έχουν σημασία, σύμφωνα με τον στρατηγό. "Η αλήθεια είναι στις αγορές ομολόγων. Και εκεί ψάχνω να σπάσει το φράγμα. Η μεγάλη συντριβή του 2018 πρόκειται να ξεκινήσει στα βαθύτερα, σκοτεινότερα βάθη της πιστωτικής αγοράς ", ανέφερε.
https://www.rt.com/business/410317-bond-market-crash-prediction/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com