Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Να πούμε για το θεάρεστο έργο της εκκλησίας;  (Αναγνώστηκε 4150 φορές)

Οκτώβριος 24, 2016, 09:06:29 πμ
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 101
 • Δημοτικότητα: +12/-0

Η εκκλησία λαμβάνει χρηματοδότηση για το «αλληλέγγυο» έργο της από το κράτος. Από εσένα δηλαδή. Για το ίδιο έργο/σκοπό η εκκλησία ζητάει επιπλέον και την συνεισφορά των πολιτών, ΠΑΛΙ τη δική σου δηλαδή. Το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας το χρηματοδοτείς εξολοκλήρου εσύ! Δεν έχεις δει φαντάζομαι κανέναν παπά να βγάζει από την τσέπη του χρήματα και να τα δίνει στους φτωχούς!!! Που και τα χρήματα της τσέπης του (τον μισθό του) πάλι ΕΣΥ του τα δίνεις!! Και όχι μόνο δεν βάζει ο παπάς το χέρι στην τσέπη του, παρά καταχράται και τα χρήματα/είδη που προορίζονται για τους αναξιοπαθούντες!

(Αλήθεια κρατάνε βιβλία οι παπάδες; Λογιστικά εννοώ, εσόδων εξόδων, όπως οι λοιπές ΜΚΟ που ελέγχονται, για να δούμε πόσα από τα χρήματά ΣΟΥ πάνε στον ιερό σκοπό της στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, και πόσα απ’ αυτά τα βάζουν οι ανίεροι φιλάνθρωποι στην δική τους τσέπη;)

Δεν θα πω περισσότερα, έχω βρει μία «χωρίς καμία αμφιβολία περί τούτου» διατριβή στο διαδίκτυο που με καλύπτει πλήρως, με την υπογραφή της Afroxaris Nero. Προσθέτω σ’ αυτήν μόνο ως παραπομπή το θέμα των καμένων της Πεντέλης (εδώ).

Afroxaris Nero:

Του Σταυρού σήμερα, μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία και σύμβολο αξιών. Κι επειδή σ’ αυτόν τον τόπο πολλοί σταυρώνονται σήμερα κι εκατομμύρια άλλοι κουβαλάνε κι από έναν σταυρό, ας δούμε και μερικές αλήθειες που πονάνε κι έχουν να κάνουν μ’ αυτούς που φοράνε τους μεγάλους και χρυσοποίκιλτους!

Κράτος εν κράτει η εκκλησία στην Ελλάδα. Άβατο από την εποχή της τουρκοκρατίας.
Περιουσία αμύθητη και πολλές φορές εντελώς αναξιοποίητη.
(….)

Ας δούμε όμως κάποια στοιχεία που είναι γνωστά και αποδεικνύουν το μέγεθος αυτής της περιουσίας.

10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα…

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, η περιουσία της Εκκλησίας ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Συν την περιουσία των 2.500 μοναστηριών Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ’ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις 189.000 γεωργικές και περίπου οκτακόσια 800 κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, και βενζινάδικα.

Κάτι που επίσης δεν είναι γνωστό στον κόσμο, είναι ότι το 25% των κερδών του Κρατικού Λαχείου, καταλήγει στην εκκλησία περίπου 1,75 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κι αν νομίζεται πως αρκούνται σε όλα αυτά είστε γελασμένοι.

Οι εκκλησιαστικές επενδύσεις βρίσκονται παντού ακόμη και στις τράπεζες όπου οι μετοχές τους είναι ανυπολόγιστης αξίας. Μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, 5.947.492 της Τράπεζας Πειραιώς 391.155 και της Τράπεζας της Ελλάδος 13086.

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που είναι γνωστά.

Τι να πούμε για τα παγκάρια των εκκλησιών που κανείς δεν ξέρει τα ποσά που αποκομίζουν και που φυσικά είναι αδήλωτα. Τα χρυσά τάματα των πιστών σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα την Παναγία της Τήνου, που καταλήγουν να γίνονται ράβδοι χρυσού αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ας πάμε και στο φιλανθρωπικό της έργο που κυριολεκτικά είναι ανύπαρκτο μιας και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας είναι από χορηγίες πιστών και διαφόρων επιχειρήσεων.

Στην Ελλάδα της κρίσης, των αυτοκτονιών, της εξαθλίωσης των πολιτών, όπου η εκκλησία θα έπρεπε να έχει τον κυριότερο ρόλο ανακούφισης των πολιτών της χώρας, όχι μόνο δεν δείχνει καμία διάθεση για πραγματική βοήθεια προς τους πολίτες, αλλά επιβαρύνει και τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού δεν δέχεται ούτε καν να αναλάβει τις πληρωμές των ιερέων, τους οποίους πληρώνουμε όλοι εμείς ως δημόσιους υπάλληλους..

Εξάλλου τα ρητά του τύπου… ο έχων δυο χιτώνες δίνει τον έναν στον διπλανό του.. δεν φαίνεται να ισχύει για τους ίδιους, αλλά για το ποίμνιο, αφού οι ίδιοι με τη στάση ζωής που ακολουθούν, διδάσκουν την απληστία και την ακολασία.

Του Σταυρού λοιπόν σήμερα!!!

Ευλογείτε…και καληνύχτα!

Και βγαίνουν μετά στα κανάλια οι καλοζωισμένοι, με τα ροδαλά στουμπουλούδικα μαγουλάκια και τα χρυσά τα άμφια, και κορδώνονται για το θεάρεστο φιλάνθρωπο έργο που η εκκλησία κάνει! Ανίεροι, υποκριτές, γραμματείς και φαρισαίοι.

Stefania Ligerou

Μια μερα θα με πεις Stranger εμενα που βλεπεις ..!!!
Οκτώβριος 26, 2016, 12:19:20 πμ
Απάντηση #1
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 4
 • Δημοτικότητα: +1/-0
 • Σαφί καλά σαν θες
  • ΛΥΡΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ
Οι μαύρωφορεμένοι καταπατητές της ορθόδοξης πίστης θα βαδίζουν πρώτη στην κάθοδο στην πυρά δεν έχουν σωσμό
Οκτώβριος 26, 2016, 02:28:32 πμ
Απάντηση #2
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 7
 • Δημοτικότητα: +0/-0
 • https://www.facebook.com/ARIS.NTINAKI
  • Βρείτε με στο facebook
Την Ελλάδα θέλομεν, κι ας τρώγομεν πέτρες
Οκτώβριος 26, 2016, 04:19:36 πμ
Απάντηση #3
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 9
 • Δημοτικότητα: +2/-0

Έλα , πάμε...


Θα συμφωνήσω με τον Άρη σχετικά με όσα αναφέρονται στα βίντεο που παρέθεσε.
Είναι πολύ λεπτό και σημαντικό θέμα η Πίστη και θα πρέπει πρωτίστως να το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και καλή θέληση να "ακούσουμε". Κατά την άποψη μου και τις εμπειρίες μου ο Θεός δεν μαθαίνεται, βιώνεται! Ήμουν από τα τυχερά άτομα που δεν χρειάστηκε ποτέ να αναρωτηθώ αν υπάρχει Θεός ή όχι. Υπήρχε θαυματουργικά στη ζωή μου από τα πρώτα μου βήματα. Ήμουν παιδί ακόμα όταν κλινικά νεκρή για τους γιατρούς, επανήλθα στη ζωή (και ναι είδα το φως, έβλεπα και καταλάβαινα τα πάντα κλπ κλπ) μετά από άλλο ένα Του θαύμα. Στην πορεία της ζωής μου συνάντησα και τους μεν που αναφέρεις Stranger και τους δε. Δηλαδή και αυτούς που έδιναν και την τελευταία τους δραχμή (και υπάρχουν αρκετοί ακόμα), σε άπορες οικογένειες, ορφανά, γερόντους, ασθενείς και φρόντιζαν για όλες τις μηνιαίες ανάγκες τους, αλλά συνάντησα και "ιερείς" που γκρέμισαν, την Πεντέλη εν' προκειμένω, και δέχονται χορηγίες. Τα αναφέρω όλα εδώ: https://www.facebook.com/notes/άγιος-γέροντας-σίμων-αρβανίτης-1901-1988/όταν-τα-συμφέροντα-θάβουν-αγίους/152219481487961
Μεγάλωσα δίπλα σε αυτόν τον άγιο άνθρωπο και προέβλεπε όλα όσα ζούμε στις μέρες μας πριν τουλάχιστον 45 χρόνια που τον γνώρισα εγώ και μου τα έλεγε, αλλά ως παιδί τα έπαιρνα ως ιστοριούλες που μου έλεγε ένας γλυκύτατος παππούλης, με υπέροχα γαλάζια τυφλά μάτια. Αυτόν τον άνθρωπο τον πέταξαν έξω γέρο και άρρωστο και του πήραν το μοναστήρι που έχτισε με τα χέρια του οι ίδιοι που όταν πήγαιναν και έκλεβαν το παγκάρι τους φώναζε κοντά του και τους έλεγε με ταπεινότητα, "μήπως παιδί μου κατά λάθος έπεσαν κάτι λεφτά στην τσέπη σου"; Τώρα χρησιμοποιούν το όνομα του και ο κόσμος δεν γνωρίζει. Και κάπου εδώ έρχεται και η "Δικαιοσύνη" που αν διαβάσατε το λινκ, δεν κάνει την δουλειά της και να κλείσει κάποιους φυλακή...
Για να μην μακρυγορώ θα πω αυτό που έλεγε σε εμένα ο γέροντας Σίμων, κάπου γύρω στο '80:

«Θα έρθουν παιδί μου ημέρες στα χρόνια σας, που το ράσο θα είναι μαύρο σαν το κάρβουνο.
Αν το πιάσεις αναμμένο θα καείς. Αν το πιάσεις σβηστό θα μουτζουρωθείς...»

Έλεγε επίσης πως όπως όταν πάσχουμε από την καρδιά μας ψάχνουμε για τον καλύτερο καρδιοχειρούργο,
όταν πάσχει το αίμα μας, ψάχνουμε τον καλύτερο αιματολόγο κλπ κλπ, έτσι θα πρέπει να ψάχνουμε και για τον καλύτερο πνευματικό για την ψυχή μας. Υπάρχουν ακόμα καλοί Ιερωμένοι! Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Απλά δυστυχώς, τα χειρότερα για τον κλήρο γενικότερα, μαθαίνονται πιο εύκολα. Αποτελούν "Θέμα"! Ακροαματικότητα! Και από μόνο του αυτό είναι ύποπτο! Γιατί δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε τον "νεοηθικοπλαστικό" και καθοδηγητικό ρόλο των καναλιών! Και μην ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής η Πατρίδα μας δεν δέχεται πλήγματα μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην Ιστορία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τις Αξίες, την Υγεία, τις Παραδόσεις μας, τα Σύνορα μας και κάθε άλλη Εθνική Απειλή, την Εξαθλίωση των πολιτών της, αλλά και της Ορθοδοξίας μας!
Βιώνουμε έναν Υβριδικό Πόλεμο με πολλαπλές Ψυχολογικές "επιχειρήσεις"!

Πάντα Φιλικά.-
Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι!
Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.
Οκτώβριος 26, 2016, 10:42:40 πμ
Απάντηση #4
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 677
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Καλημερα σας
Μιας και ολοι πια αναφερονται σε αυτη την λεξη="Ορθοδοξια" ,αληθεια δεν θα ηταν καλο να ξερουμε τι πρεσβευει ο καθείς απο τους γραφοντες;;Μη φανταστειτε τιποτε φακελλωματα και τετοια. ;D ;D ;D
Δηλαδη,ειναι Ορθοδοξος -"Ορθόδοξος" ή... Κακόδοξος  σύμφωνα με τους Παλιοημερολογίτες ;;
Οσο για μενα σαν Λυκος,ολα εχουν την ιδια "γευση" .
Bang the head that doesh't bang!
Οκτώβριος 26, 2016, 12:03:18 μμ
Απάντηση #5
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 101
 • Δημοτικότητα: +12/-0
Με βαση τον προσδιορισμο που δινει ο πολιτισμος της χεστρας προωσπικα μαλλον με κατατασει στους αθεους αθρησκους ...αν και περιεργο ..γιατι εχω εναν θεο ..που ειναι ο θεςο της αγαπης ..αλλα δεν μοιαζει με αυτον που διδασκουν οι χριστιανοι ... ! Ειμαι απολυτα πεποισμενος οτι ολα τα συστηματα πιστης που ελεγζοντοι πλεον απο τους ανθρωπους ειναι συστηματα ελεγχου και κοπαδοποιησεις ... βεβαια για να γινομαι κατανοητος αυτο που λεω πρεπει να το διαβασουν ανθρωποι που εχουν επιτελους ξεχωρισεις οτι αλλο η πιστη του ανθρωπου και αλλο η εκλησια η οτι δηποτε εκπρωσοπει μια πνευματικη πιστη !!

Αρα μηπως θα επρεπε να ρωταμε ... εσυ πιστευεις επι της ουσιας η επιτ ου γραματος των ανθρωπων που διοικουν το συστημα πιστης; Πιστευεις πνευματικα η πιστευεις απο φοβο,χομπι ,συνηθεια κοκ κοκ κοκ!

Εχω την εντυπωση οτι αυτη ειναι η ουσιαστικη διαφορια ολων.... γιατι με εναν πενυματικα πιστο ακομα και της πιο βιαιης θρησκειας μπορεις να συνομιλησεις και ας εχεις διαφορετικη πιστη... με εναν πιστο τυπης ...δεν μπορεις να μιλησεις ακομα και πιστευεις στην ιδια θρησκεια!!!
Μια μερα θα με πεις Stranger εμενα που βλεπεις ..!!!
Οκτώβριος 26, 2016, 12:20:52 μμ
Απάντηση #6
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 677
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Ξερετε,εμεις οι "Λυκοι" απο γεννησιμιου μας ειμαστε ..ανησυχα πνευματα κι ολο τριγυριζουμε στον κοσμο κι ολο και κατι ανακαλυπτουμε.
Μιας και το θεμα ειναι το εργο της Εκκλησιας,καποτε λοιπον τριγυρνουσα εκει εις τας εξοχας,οταν εφτασα πλησιον ενος φρακτη ελαφρως υπερυψωμενου και στην ακρη διεκρινα ενα απ'αυτα τα περιφημα "εκκλησακια" μεσα στον περιγυρο ,αλλα πολυ κοντα στην περιφραξη.
Ρωτησα λοιπον κι εμαθα πως το κομματι εκεινο το συγκεκριμενο εαν γινει κανονικη λειτουργια με παπα κλπ.κλπ,ανηκει δικαιωματικα στην Εκκλησια της Ελλαδος !!!Η πολεοδομια δεν τα "βαζει" ποτε με την αντιστοιχη Ναοδομια ,αντε τωρα εσυ να γκρεμιζεις μαντρες,τοιχους...
Εξου και οι αυθαιρετες μεγαλες σε μεγεθος μαντρες ...

Αντε τωρα εσυ να βρεις κυνηγι... ;D

Οσο για τα ..."πνευματικα"καθηκοντα των ιδιοκτητων,ποσως ενδιαφερουν αλληλους...
Μεσημεριανο ουρλιαχτο με καλει... 8)
Bang the head that doesh't bang!
Οκτώβριος 26, 2016, 12:56:26 μμ
Απάντηση #7
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 19
 • Δημοτικότητα: +4/-0
 • Άρχε Σεαυτού
Με βαση τον προσδιορισμο που δινει ο πολιτισμος της χεστρας προωσπικα μαλλον με κατατασει στους αθεους αθρησκους ...αν και περιεργο ..γιατι εχω εναν θεο ..που ειναι ο θεςο της αγαπης ...........

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρα είμαστε στην Ίδια κατηγορία Strainger - Ένθεοι μεν.... Άθρησκοι δε.... ( μην πέφτεις στην τρύπα... όπου εάν δεν προσκυνάς Αλλάχ-Αβράχ κλπ είσαι Άθεος... Άπιστος κλπ.. κλπ...το οποίο είναι κάτι άλλο...)

Διότι...

Ο δικός μου Θεός σε βιβλία δεν χώρεσε...

Σε εικόνες δεν μπόρεσε....

Ο δικός του  Λόγος, το Σύμπαν...

Εκπροσώπους και δούλους δεν όρισε...

Στην ψυχή έχει αφήσει το  στίγμα....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2016, 04:12:28 μμ από Apo11 »
Να είσαι σαν βράχος όπου συντρίβονται τα κύματα… Προσπάθησε ν' αντιληφθείς πως μέσα σου είσαι ανώτερος και πιο δυνατός από τα πρωτόγονα ένστικτα τα οποία υποκινούν τα συναισθήματα σου και σε τραβάνε σαν να είσαι μαριονέτα.
Οκτώβριος 26, 2016, 03:54:30 μμ
Απάντηση #8
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 9
 • Δημοτικότητα: +2/-0
Με βαση τον προσδιορισμο που δινει ο πολιτισμος της χεστρας προωσπικα μαλλον με κατατασει στους αθεους αθρησκους ...αν και περιεργο ..γιατι εχω εναν θεο ..που ειναι ο θεςο της αγαπης ..αλλα δεν μοιαζει με αυτον που διδασκουν οι χριστιανοι ... ! Ειμαι απολυτα πεποισμενος οτι ολα τα συστηματα πιστης που ελεγζοντοι πλεον απο τους ανθρωπους ειναι συστηματα ελεγχου και κοπαδοποιησεις ... βεβαια για να γινομαι κατανοητος αυτο που λεω πρεπει να το διαβασουν ανθρωποι που εχουν επιτελους ξεχωρισεις οτι αλλο η πιστη του ανθρωπου και αλλο η εκλησια η οτι δηποτε εκπρωσοπει μια πνευματικη πιστη !!

Αρα μηπως θα επρεπε να ρωταμε ... εσυ πιστευεις επι της ουσιας η επιτ ου γραματος των ανθρωπων που διοικουν το συστημα πιστης; Πιστευεις πνευματικα η πιστευεις απο φοβο,χομπι ,συνηθεια κοκ κοκ κοκ!

Εχω την εντυπωση οτι αυτη ειναι η ουσιαστικη διαφορια ολων.... γιατι με εναν πενυματικα πιστο ακομα και της πιο βιαιης θρησκειας μπορεις να συνομιλησεις και ας εχεις διαφορετικη πιστη... με εναν πιστο τυπης ...δεν μπορεις να μιλησεις ακομα και πιστευεις στην ιδια θρησκεια!!!

Στο πρώτο που λες "άθεος άθρησκος κλπ αλλά έχεις έναν Θεό της αγάπης κλπ κλπ, θα ήθελα να επισημάνω ότι έχω
γνωρίσει ανθρώπους που δηλώνουν "άθεοι/άθρησκοι" αλλά έχουν πιο πολύ Θεό μέσα τους,  από αυτούς που δηλώνουν
Χριστιανοί και μάλιστα ένθερμοι, με ταμπέλες, φανφάρες, δόξα και τιμή. Αυτούς τους "άθεους" τους αγαπώ πιο πολύ.

Δεύτερον, δεν πιστεύω στο γράμμα του "νόμου" των ανθρώπων. Ούτε των συστημάτων, ούτε των απλών καθημερινών
ανθρώπων που στολίζονται, περνούν από ένα κομμωτήριο και δίνουν ραντεβού κάθε Κυριακή στην εκκλησία και "επιδεικνύουν"
το μαλλί, το κοστούμι, το φόρεμα κουτσομπολεύοντας. Και όχι, δεν είμαι της Εκκλησίας.
Θα πάω κάποιες φορές, εκεί που θέλω εγώ, όταν και αν το αισθανθώ εγώ και θα είμαι μόνη μου.

Επίσης πιστεύω πνευματικά και όχι από φόβο, συνήθεια κλπ. Κανείς στην οικογένεια μου δεν ήταν κοντά στην "εκκλησία",
ώστε άθελα μου να "καθοδηγηθώ" με οποιονδήποτε τρόπο. Ούτε σαν παιδάκι που έβλεπα στον ύπνο μου τακτικά μια εκκλησία σε έναν εφιάλτη που ζούσα ήξερα ποια είναι και γιατί έβλεπα εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια τάφους ανοιχτούς. Ξύπναγα κλαίγοντας και τυχαία μια φορά έπεσε το μάτι μου σε μια φωτογραφία. Ήταν η ΑγιαΣοφιά. Κανείς δεν με είχε διδάξει τίποτα γι' αυτή ούτε και την ιστορία της/μας, ούτε από γονείς, ούτε από δασκάλους μια που δεν πήγαινα ακόμα σχολείο. Και όχι, δεν συνηθίζω να βλέπω όνειρα, ή τουλάχιστον να τα θυμάμαι. Βλέπω καμιά φορά, πριν γίνει κάτι πολύ σοβαρό, όπως πχ το σεισμό του '81. Δεν θα με έλεγα ούτε "ονειρόπληκτη", ούτε τύποις Χριστιανή. Πιστεύω στο Θεό που αισθάνομαι και ναι είναι Θεός αγάπης.
Είναι όμως και ο ίδιος Θεός, που μου επιτρέπει αν απειληθεί η Πατρίδα μου να πιάσω το όπλο και να μην ακούσω τους χαρτογιακάδες που μας κυβερνούν και μας έχουν πουλήσει εδώ και χρόνια. Και είμαι Πανέτοιμη και οργανωμένη γι' αυτό! Γιατί ο Θεός μας θέλει Δίκαιους... όχι μ*****ς... Αυτή είναι η άποψη μου.

Ελπίζω να απάντησα κατανοητά.
Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι!
Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.
Οκτώβριος 26, 2016, 04:02:20 μμ
Απάντηση #9
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 9
 • Δημοτικότητα: +2/-0
Ξερετε,εμεις οι "Λυκοι" απο γεννησιμιου μας ειμαστε ..ανησυχα πνευματα κι ολο τριγυριζουμε στον κοσμο κι ολο και κατι ανακαλυπτουμε.
Μιας και το θεμα ειναι το εργο της Εκκλησιας,καποτε λοιπον τριγυρνουσα εκει εις τας εξοχας,οταν εφτασα πλησιον ενος φρακτη ελαφρως υπερυψωμενου και στην ακρη διεκρινα ενα απ'αυτα τα περιφημα "εκκλησακια" μεσα στον περιγυρο ,αλλα πολυ κοντα στην περιφραξη.
Ρωτησα λοιπον κι εμαθα πως το κομματι εκεινο το συγκεκριμενο εαν γινει κανονικη λειτουργια με παπα κλπ.κλπ,ανηκει δικαιωματικα στην Εκκλησια της Ελλαδος !!!Η πολεοδομια δεν τα "βαζει" ποτε με την αντιστοιχη Ναοδομια ,αντε τωρα εσυ να γκρεμιζεις μαντρες,τοιχους...
Εξου και οι αυθαιρετες μεγαλες σε μεγεθος μαντρες ...

Αντε τωρα εσυ να βρεις κυνηγι... ;D

Οσο για τα ..."πνευματικα"καθηκοντα των ιδιοκτητων,ποσως ενδιαφερουν αλληλους...
Μεσημεριανο ουρλιαχτο με καλει... 8)

Είναι το γνωστό "παραθυράκι" που χρησιμοποιούν όλοι όσοι δεν παίρνουν άδεια οικοδομής, επί το πλείστον πλούσιοι,
και χτίζουν ένα μικρό εκκλησάκι και μετά τη βίλα, την πισίνα και πάει λέγοντας...
Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι!
Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.
Οκτώβριος 29, 2016, 03:59:41 πμ
Απάντηση #10
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 6
 • Δημοτικότητα: +2/-0
 • ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Α. Κάλβος )
Οκτώβριος 29, 2016, 04:00:50 πμ
Απάντηση #11
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 6
 • Δημοτικότητα: +2/-0
 • ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Α. Κάλβος )
Οκτώβριος 29, 2016, 11:48:51 πμ
Απάντηση #12
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 18
 • Δημοτικότητα: +0/-0
λοιπον........
ας αρχισω απο την παιδικη μου ηλικια. Παρολο που μεγαλωσα εξω, ετυχε να εχουμε ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια! οι γονεις μου αν και πιστευαν, ταματα και και...δεν ηταν και τοσο ζεστοι με το θεμα εκκλησια αφου θυμαμαι μονο Πασχα την εκκλησια! Η ερωτηση προς τη μαμα μου τοτε που ημουν παιδι ηταν <<γιατι οι ιερεις- ιερωνυμοι κ.ο.κ πρεπει να φορανε σταυρους απο χρυσο και αμφια χρυσοκεντημμενα και οχι ξυλινο σταυρο? η απαντηση ηταν <<μη λες χαζομαρες>> και η επομενη απογοητευση λιγο αργοτερα ηταν οταν διαπιστωσα οτι ο Χριστος ηταν εβραικης καταγωγης και οχι Ελληνας!
Ομολογω οτι συνεχιζα να αυτοαποκαλουμαι χριστιανη ορθοδοξη, μεχρι που καποια στιγμη πολυ αργοτερα κατεληξα στο οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη, ισως και μια ιεραρχεια και οτι ο Χριστος ηταν υπαρκτο προσωπο αλλα οχι ετσι οπως το παρουσιαζει η εκκλησια!
Τον τελευταιο χρονο (μια που η σκεψη μας πρεπει να ειναι δυναμικη και οχι στατικη!) και με τη βοηθεια <<καποιων μαυρων προβατων>> στηριζω την αποψη και σας την δινω οπως την διαβασα:
Δεν οριζει ουτε ενας Θεος τη ζωη του ανθρωπου και ουτε ενας ανθρωπος οριζει τον Θεο
Το ενα ειναι το αλλο..........
Το ενα ειναι μεσα στο αλλο, ειναι ΕΝΑ ...ΕΝ...ΜΟΝΑΔΑ...ΕΝΟΤΗΤΑ ...1...!
Και το ενα ειναι τα παντα!

Θα μου πεις ο ανθρωπος εχει αναγκη να πιστεψει σε κατι, ας πιστεψει λοιπον στον εαυτο του γιατι ειμαστε πλασματα με απιστευτες ικανοτητες! (ξερω τι λεω δεν σας λεω τι ξερω) Α! το καλυτερο που εχει πει καποιος (για να μη με πει ζαβολιαρα!) .........ειναι......η επιβολη του ΕΓΩ ΕΙΜΙ ειναι ο σκουφος του σεφ! (παντα κραταω σημειωσεις)
Να τονισω εδω οτι αναμεσα στους ιερεις υπαρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ .................
Θελω τελειωνοντας να σας δωσω φρασεις που εχουν ειπωθει απο προσωπα που ενσαρκωθηκαν στη γη και στην ουσια εχουν πει τα ιδια, απλα καποιοι ................τα πηραν ...............τα εκοψαν...................και τα εραψαν στα μετρα τους!
εδω λοιπον:
Οσες ιερες λεξεις και αν διαβασεις ποιο το οφελος αν δεν δρασεις συμφωνα με αυτες (Βουδας)
Ζωη χωρις ερευνα δεν εχει αξια να υφισταται (Σωκρατης)
Αγαπατε Αλληλους (Ιησους)
Ο Θεος δεν ειναι εξω απο κανεναν αλλα βρισκεται μεσα στο καθετι (Πλωτινος)
Προτιμησε να εχεις περισσοτερη δυναμη στην ψυχη παρα στο σωμα (Πυθαγορας)
Ο ανθρωπος ειναι ο εαυτος του οταν εχει τη σοβαροτητα ενος παιδιου που παιζει (Ηρακλειτος)

Οι θρησκειες δημιουργηθηκαν και πλεον το πιστευω (οταν κατι το κανω κτημα μου,το διαχειριστω με σκοπο να βρω την αληθεια, το αποδεχτει η συνειδηση μου τοτε αυτο μπορω να το πιστευω) μονο για να μας διαχωριζουν σαν ανθρωπους, για να μην πω σαν προβατα!

Αυτο ομως που δεν μπορει να χωρεσει το μυαλο μου ειναι πως στο καλο καταφεραν να ξεγελασουν εναν ολοκληρο λαο, ας μιλησουμε για τον δικο μας και εκει που πιστευε σε κατι ξαφνικα μεσα σε μια νυχτα αρχισε να πιστευει σε κατι αλλο! Τι πηγε στραβα? τι εγινε σε εκεινη την καμπη της ιστοριας μας! Αντε σκοτωσαν, εκαψαν, εκρυψαν και και.....δεν εμεινε ουτε ενας που να μην γνωριζε την αληθεια? απο φοβο δεν μιλουσαν και ετσι απο γενια σε γενια περασαν σε κατι αλλο? τι στο καλο εγινε?
Οκτώβριος 29, 2016, 05:56:08 μμ
Απάντηση #13
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 18
 • Δημοτικότητα: +1/-0
Οι μαύρωφορεμένοι καταπατητές της ορθόδοξης πίστης θα βαδίζουν πρώτη στην κάθοδο στην πυρά δεν έχουν σωσμό

Αδερφέ Fare. Προσπαθώ να βρώ ποιό ποιοτικό σου χαρακτηριστικό σε έκανε να βγάλεις το παραπάνω συμπέρασμα...
Αυτοί οι, μαυροφορεμένοι  καταπατητές της ορθόδοξης πίστης (όπως τους χαρακτήρισες), έχουν μιά ιδιότητα "κόλλας" στον κοινωνικό ιστό.     
        Περιορίσου να αναφέρεσαι στον Κλήρο σαν οντότητα (που έχει αλλωθεί) και άσε τον μεμονομένο ρασσοφόρο να επιτελέσει το έργο του. Υπάρχουν πολλοί που επιτελούν έργο και δεν επιτρέπεται να βάζουμε αγριόχορτα-βότανα στο ίδιο τσουβάλι.
Οκτώβριος 30, 2016, 12:40:02 μμ
Απάντηση #14
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 24
 • Δημοτικότητα: +2/-0
  • Μέρες Παράξενες
Η ταυτοτητες και οι ταμπελες ειναι αυτες που διαχωριζουν και η θρησκειες ειναι αλλος ενας ταμπελοποιητικος διαχωριστικος παραγοντας.
Και να υπαρχει Θεος [που υπαρχει γτ εμεις τον δημιουργουμε και μας επαναδημιουργει οταν ερθει η ωρα να περασουμε στον απεναντι κυκλο του 8 (απειρου)] ολοι ή τελος παντων σχεδον ολοι, εχουν λαθος αντιληψη του.
Ο Θεος δν εχει να κανει με θρησκειες οσο κι αν καποιοι δε θελουν να το χωνεψουν λογω πεποιθησης!
Αρα και οι εκκλησιες ειναι απλα ενα οργανο ελεγχου του νου μεσω της εκαστοτε θρησκειας, στην προκειμενη του χριστιανισμου...
Αυτα σαν αρχη..
Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να σε γράψει στ' αρχίδια του. Όταν αυτό που ήθελες πολύ το γράψεις στ' αρχίδια σου, τότε το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.