Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας είναι "έτοιμο να εκραγεί"και η Ευρώπη να α  (Αναγνώστηκε 104 φορές)

Νοέμβριος 01, 2017, 11:07:27 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Με τους συνεχόμενους σεισμούς στις στις γαλλικές Άλπεις, η Ευρώπη αντιμετωπίζει αυτό που θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία.

Την περασμένη εβδομάδα, το ψηλό Bardarbunga, ένα ισχυρό και ευπροσάρμοστο ηφαίστειο, χτυπήθηκε από τους τέσσερις μεγαλύτερους σεισμούς από τότε που ξέσπασε το 2014. Οι σεισμοί, με μέγεθος 3,9, 3,2,και 4,7 ρίχτερ  έπληξαν την περιοχή της Καλντέρας  το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ένας άλλος σεισμός μεγέθους 4.1 ρίχτερ έπληξε το ηφαίστειο μήκους 200 χιλιομέτρων και 25 χιλιομέτρων βάθος, το προηγούμενο βράδυ, και αρκετοί σεισμοί συνέβησαν τον  Σεπτέμβριο.
Ο Páll Einarsson, εμπειρογνώμονας ηφαιστείων στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, ανέφερε ότι οι τελευταίοι σεισμοί αποτελούν μέρος μιας σειράς που έχει «διεξαχθεί για δύο χρόνια». Μιλώντας αποκλειστικά στο Daily Star Online, είπε ότι το ηφαίστειο «προετοιμάζεται σαφώς για την επόμενη έκρηξη» μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι φόβοι είναι ακόμα μεγαλύτεροι όταν εξετάζουμε το σμήνος των σεισμών, που πρόσφατα έπληξαν τις γαλλικές Άλπεις.
Το ηφαίστειο, 10.000 ετών, έβγαλε μεγάλους όγκους διοξειδίου του θείου κατά την τελευταία επτάμηνη έκρηξη που έλαβε χώρα μεταξύ Αυγούστου του 2014 και Φεβρουαρίου του 2015. Αν και η έκρηξη δεν είχε διαταράξει τις πτήσεις, οι εκπομπές επηρέασαν την ποιότητα του αέρα στην Ισλανδία, με αποτέλεσμα να έχουν συνέπειες στην υγεία, σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι περιγράφει τη δραστηριότητα των ηφαιστείων σαν "υψηλή", το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Γραφείο δεν έχει ακόμη εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τη δυνατότητα έκρηξης του Bardarbunga. Στην πραγματικότητα, ο προειδοποιητικός κώδικας παραμένει πράσινος. που σημαίνει ότι το ηφαίστειο βρίσκεται σε φυσιολογική, μη εκραγόμενη κατάσταση, σύμφωνα με την οθόνη του ηφαιστείου.

Πριν από επτά χρόνια, το ογκώδες ηφαίστειο Eyjafjallajökull της Ισλανδίας ξέσπασε,γεμίζοντας τέφρα την Ευρώπη.
Οι κάτοικοι ανησυχούν για τις αναμνήσεις από την έκρηξη του 2014 και το χάος στις πτήσεις που προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajökull το 2010.
zerohedge.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ZERO HEDGE : Corfiatiko.blogspot.com
Νοέμβριος 06, 2017, 04:04:26 μμ
Απάντηση #1
  • Νέο Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 9
  • Δημοτικότητα: +0/-0
Αραγε εκτος των πτησεων,κινδυνευουν αμεσα περιοχες??Με την φυση κανενας δεν πρεπει να παιζει...