Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Τι είδους ρήγμα είναι αυτό;  (Αναγνώστηκε 280 φορές)

Ιούλιος 23, 2017, 10:23:08 πμ
  • Μύστης
  • ***
  • Μηνύματα: 178
  • Δημοτικότητα: +5/-0
Ένα άρθρο των Richard Levine και Carlyle C. Douglas που δημοσιεύτηκε σχεδόν 36 χρόνια πριν, από τη New York Times, στις 20 Δεκεμβρίου, 1981
http://www.nytimes.com/1981/12/20/weekinreview/ideas-trends-in-summary-what-kind-of-crack-is-that.html

Τι είδους ρήγμα είναι αυτό;Με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Εποχής του Διαστήματος (γενικά θεωρείται ότι ξεκίνησε με τον Sputnik -1957) που βοήθησε στην χαρτογράφηση του Άρη,  έχει ανακαλυφθεί τώρα ένα γεωλογικό φαινόμενο στη Γη - το Missouri Gravity Low (χαμηλό βαρυτικό του Μισούρι), ένα αρχαίο ρήγμα στο βορειοαμερικανικό φλοιό που εκτείνεται περίπου 1.700 μίλια από το Αϊντάχο ως τα νότια Απαλάχια Όρη. Το ρήγμα μπορεί να είναι διπλάσιο από εκείνο του Αγίου Ανδρέα  στην Καλιφόρνια.

Ο Dr. Raymond E. Arvidson του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σαιντ Λούις, δήλωσε ότι η ερευνητική του ομάδα χρησιμοποίησε τεχνικές επεξεργασίας δεδομένων που αναπτύχθηκαν για πλανητικές μελέτες, για τη σύνθεση 600.000 διακριτών μετρήσεων βαρύτητας της επιφάνειας της Βόρειας Αμερικής από επιστήμονες πάνω από 20 χρόνια.
 
«Χωρίς αυτές τις τεχνικές, ένας γεωλόγος θα κατακλυζόταν από τον αριθμό των δεδομένων που καλύπτουν μία τόσο μεγάλη έκταση», δήλωσε ο Δρ Arvidson. Ο υπολογιστής, όπως είπε, δημιούργησε μια έγχρωμη εικόνα χαμηλής και υψηλής περιοχής βαρύτητας, η οποία συγκρίθηκε με τοπογραφικούς χάρτες. Έτσι αναδείχθηκε το χαμηλό βαρυτικό του Μισούρι.

Ενώ το ρήγμα είναι σεισμικά ανενεργό, η διασταύρωση του με το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης γνωστό ως Reelfoot που βρίσκεται κάτω από την κοιλάδα του ποταμού Μισισιπή, φαίνεται να έχει δημιουργήσει μια «ζώνη αδυναμίας» 60 μιλίων επί 30 μίλίων, δήλωσε ο Δρ Arvidson.Η διασταύρωση, νότια της Νέας Μαδρίτης, ήταν το επίκεντρο ενός σεισμού το 1811 που άλλαξε τη πορεία του Μισισιπή. Όπως είπε, σχεδόν και οι 1.000 μικρο-σεισμοί που σημειώθηκαν μεταξύ του 1974 και 1979, ήταν εντός της ζώνης.

Η «Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη»,
http://www.agnosto.gr/index.php?topic=304.msg1124#msg1124
θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου 2017, Είναι η πρώτη έκλειψη μετά από 38 χρόνια που θα παρατηρηθεί από τις ΗΠΑ μετά τις εκλείψεις στις 26 Φεβρουαρίου 1979 και στις 7 του Μαρτίου του 1970. Η σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης βρίσκεται στην άμεση διαδρομή της έκλειψης. Επίσης το σούπερ ηφαίστειο του Yellowstone βρίσκεται στο μονοπάτι!Ο Al Bielek, έλαβε μέρος σε αρκετά μυστικά προγράμματα μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα Μόντοκ και νωρίτερα στο πείραμα της Φιλαδέλφια (το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη ήδη από το 1930 όπως ισχυρίζεται ο ίδιος). Οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιου είδους πειράματα, έχουν υποβληθεί σε πρόγραμμα νοητικού ελέγχου και σταδιακά ανακτούν μνήμες. Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Όλοι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο Μόντοκ υπόκεινται σε πολλές συνεδρίες του ελέγχου του νου. Ουσιαστικά, οι αναμνήσεις τους σβήστηκαν από την τεχνολογία Μόντοκ. Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, σε πολλές περιπτώσεις εμφυτεύθηκαν  ψεύτικες αναμνήσεις για να καλύψουν τις πραγματικές δραστηριότητες των προγραμμάτων. Οπότε δεν ξέρουμε εάν οι αναμνήσεις είναι πραγματικές και σε ποιο βαθμό. Με αυτό κατά νου, θα προσθέσω το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο Al Bielek ουσιαστικά περιγράφει μία επικείμενη δραματική αλλαγή στη γεωμορφολογία των ΗΠΑ.


Παράθεση
Animated eclipse maps created by science-artist Larry Koehn.
http://shadowandsubstance.com/2017/2017e.html

Η ζώνη ολικότητας της έκλειψης θα προσεγγίσει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ στις 17:16 UT, βόρεια του Νιούπορτ, στο Όρεγκον 44 52.2N 124 50.5W
https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEpath/SEpath2001/SE2017Aug21Tpath.htmlΟ Χιλιανός αστρονόμος Carlos Muñoz Ferrada, ήταν από τους πρώτους που διατύπωσε και επαλήθευσε σε πολλές περιπτώσεις - με τη πρόγνωση μεγάλων σεισμών, την θεωρία περί Γεωδυναμικής, η οποία βασίζεται στις έλξεις των ουρανίων σωμάτων, στις μεγάλες εκρήξεις του ηλίου και τους κύκλους των γεωφυσικών διαταραχών.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 17, 2017, 06:18:33 μμ από filarianna1 »