Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ  (Αναγνώστηκε 2212 φορές)

Οκτώβριος 26, 2016, 08:27:05 μμ
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 13
 • Δημοτικότητα: +4/-0
ΠΑΡΘΕΝΩΝ=ΑΝΘΡΩΠΕΝ

11 ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΚΙΟΝΑΣ

ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ 12
ΜΗ ΟΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΗ ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ

Ως συνήθως οι δωρικοί ναοί είχαν 6 κίονες για τις στενές πλευρές και 14 για τις μακρές. Αντίθετα στον Παρθενώνα έχουμε στις στενές πλευρές 8 κίονες ενώ για τις μακρές 17 κίονες. Δημιουργείται έτσι η σχέση α : 2α + 1
 
Ο μεγαλύτερος αριθμός των κιόνων θα δημιουργούσε αισθητικό πρόβλημα, αν διατηρούνταν η συνηθισμένη διάμετρος και η συνηθισμένη απόσταση του ενός από τον άλλο, γι' αυτό και οι κίονες έγιναν λεπτότεροι και τοποθετήθηκαν πυκνότερα.
 
Κάθε κίονας έχει ύψος 10,43 μ. και μέση διάμετρο 1,91 μ. Ο καθένας αποτελείται από 11 κομμάτια (σπονδύλους).
 Για να αποφευχθούν στις στενές πλευρές τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πυκνότητα των κιόνων σε συνδυασμό με το επιστήλιο βρέθηκε η εξής λύση:  η απόσταση του πρώτου ακραίου κίονα από το δεύτερο είναι μικρότερη από την απόσταση του δεύτερου με τον τρίτο.
 
Ο κίονας λεπταίνει προς το επάνω τμήμα, η λέπτυνση όμως αυτή γίνεται μ' ένα ανόμοιο τρόπο. Περίπου στο 1/3 του ύψους του παρουσιάζει μια εξόγκωση η οποία ονομάζεται ένταση. Με την ένταση δίνεται η εντύπωση ενός ζωντανού οργανισμού που "υποφέρει" από το βάρος που σηκώνει.
 
Στον κίονα ύψους 10,43 μ. αντιστοιχεί θριγκός ύψους μόλις 3,30 μ. Δίνεται έτσι η εντύπωση ότι το φορτίο που σηκώνουν οι κίονες είναι πιο ανάλαφρο αποκτώντας το σύνολο την αίσθηση του ύψους και της χάρης σε αντίθεση με τους παλαιότερους ναούς που δίνουν την αίσθηση ότι οι κίονες "υποφέρουν" από το βάρος του θριγκού.
Οκτώβριος 26, 2016, 08:56:03 μμ
Απάντηση #1
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 101
 • Δημοτικότητα: +12/-0
Ωραια πληροφορια μαθηματικη...νομιζω εχει ακομα θαυμασια κρυμενα μυστικα μαθημετικα ο παρθενων... και οτι δεν ειναι μονο το κτιριο που μπορει να μας μιλησει αλλα και η νοητικη του επεκταση προς τον ουρανο κρυβει θαυμασια και συμβολικα μαθηματικα...
Μια μερα θα με πεις Stranger εμενα που βλεπεις ..!!!
Οκτώβριος 27, 2016, 12:08:30 πμ
Απάντηση #2
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 677
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Μικρα λυκοπουλακια θυμαμαι ειμασταν οταν ενα βραδυ ενας παππους μας μιλησε για τον πρωτο Παρθενωνα
Οταν τον ρωτησαμε τι απεγινε ο πρωτος ,αρχισε να μας λεει για τον δευτερο

Περιμενουμε την συνεχεια απο τον Αξιοφωτο για τον χρυσο αριθμο φ=1,618
Είναι ο μοναδικός αριθμός για τον οποίο ισχύει η σχέση φ =φ+1 και φ=1+√5/2.

Ουρλιαχτο χαρας λοιπον για τα φ & π (3,14)
Bang the head that doesh't bang!
Οκτώβριος 27, 2016, 08:57:55 μμ
Απάντηση #3
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 19
 • Δημοτικότητα: +4/-0
 • Άρχε Σεαυτού
Να είσαι σαν βράχος όπου συντρίβονται τα κύματα… Προσπάθησε ν' αντιληφθείς πως μέσα σου είσαι ανώτερος και πιο δυνατός από τα πρωτόγονα ένστικτα τα οποία υποκινούν τα συναισθήματα σου και σε τραβάνε σαν να είσαι μαριονέτα.
Νοέμβριος 01, 2016, 01:49:36 μμ
Απάντηση #4
 • Επισκέπτης
ας παίξουμε με τους αριθμούς ......


8+17=25 8*17=136

ειδικά στον κίονα που αναφέρεσαι 10,43 και 3,30 γιατί υπάρχει μια ακολουθία από το 3 πρώτο σκέλος και 1 από το δεύτερο.. σαν συγχρονισμός....ή συντονισμός. το 1/3 αναφέρεις..
να την............και πάλι.
αλλά και ένα 7 να συνδυάζεται με το 1 ...
τελικά ο 3 κορόιδευε.. το 6 αλλά το 1 στην αρχή οδηγός...
Νοέμβριος 06, 2016, 03:05:12 μμ
Απάντηση #5
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 13
 • Δημοτικότητα: +4/-0
Oι αριθμοι ειναι τα εργαλεια του Δημιουργου.Εαν θελουμε να λεγομαστε Ανθρωποι ειναι απαραιτητο να ειμαστε αριθμολογοι .

Από όλα τα κανονικά επίπεδα σχήματα, εκείνα που η μέλισσα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την κατασκευή των κελιών της, είναι τρία. Το ισόπλευρο τρίγωνο, το τετράγωνο και το κανονικό εξάγωνο. Μόνον αυτά τα τρία γεωμετρικά σχήματα «κλείνουν» ακριβώς το επίπεδο χωρίς να αφήνουν κενά μεταξύ τους.
Π.χ. τα πεντάγωνα , τα επτάγωνα, οκτάγωνα κλ.π δεν «κουμπώνουν» επακριβώς μεταξύ των. Αφήνουν ενδιάμεσο κενό χώρο.

(π.χ. Πενταγωνική και οκταγωνική διάταξη)


Γιατί όμως η μέλισσα επιλέγει το κανονικό εξάγωνο και όχι το ισόπλευρο τρίγωνο ή το τετράγωνο; Ιδού το ερώτημα! Γνωρίζουμε ότι η μέλισσα σε κάθε κελλί εναποθέτει την αυτή ποσότητα μελιού. Ας υποθέσουμε ότι το απαιτούμενο εμβαδόν για κάθε κελί είναι 1 τετραγωνική μονάδα. Αν κατασκεύαζε π.χ. τετραγωνικές κυψελίδες τότε αυτές θα είχαν πλευρά 1 μονάδα μήκους, οπότε 1 Χ 1=1 τετραγωνική μονάδα

Αν θα κατασκεύαζε ισόπλευρες τριγωνικές κυψελίδες, τι μήκος θα έπρεπε να έχει η κάθε πλευρά του ισοπλεύρου τριγώνου ώστε το εμβαδόν του να είναι ισοδύναμο με 1 τετραγωνική μονάδα;

Από τον τύπο υπολογισμού του εμβαδού (*) οποιουδήποτε κανονικού πολυγώνου επιλύουμε ως προς a και για εμβαδόν = 1 τετρ. μονάδα, βρίσκουμε ότι το τρίγωνο θα έπρεπε να έχει μήκος πλευράς ίσο με = 1,52 μονάδες μήκους.
Αν κατά τον ίδιο τρόπο υπολογίσουμε το μήκος της πλευράς του ισοδύναμου κανονικού εξαγώνου, βρίσκουμε ότι το μήκος της πλευρά του ισούται με 0,62 μονάδες μήκους.

Επομένως :
- στην περίπτωση της τριγωνικής κατασκευής η περίμετρος του τριγώνου ισούται με 3 Χ 1,52 = 4,56 μονάδες μήκους.

- στην περίπτωση κατά την οποία η μέλισσα θα κατασκεύαζε ορθογωνικά κελιά το καθένα θα είχε περίμετρο 4 Χ 1 = 4 μονάδες μήκους.

- στην περίπτωση της εξαγωνικής κατασκευής η περίμετρος του κάθε κελιού ισούται με 0,62 Χ 6 = 3,72 μονάδες μήκους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Παρατηρούμε ότι η επιλογή του εξαγωνικού σχήματος δεν είναι τυχαία. Αφενός μεν «κλείνει» επακριβώς το επίπεδο χωρίς κενά, αλλά είναι και το μοναδικό σχήμα με την μικρότερη περίμετρο. Δηλαδή η μέλισσα δαπανά λιγότερο κερί για την κατασκευή των κελιών της.

Και συνεχίζω με κάτι πιο εντυπωσιακό. Η πλευρά του εξαγώνου (=0,62) σε σχέση με την πλευρά του ισοδυνάμου τετραγώνου (=1) έχουν σχέση χρυσής τομής. Πράγματι ο λόγος 1 / 0,62 = 1,62 όπου 1,62 = φ. Ο νόμος της τέλειας αρμονίας σε όλο του το μεγαλείο. Η πλευρές δηλαδή του των ισοδυνάμων τετραγώνου και εξαγώνου σχηματίζουν το χρυσό ορθογώνιο στο οποίο ο λόγος των πλευρών ισούται με 1,62 ήτοι =φ.

Για τον αριθμό φ βεβαίως θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ολόκληρη πραγματεία αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Αρκεί να αναφέρουμε ότι όλες οι αρμονικές σχέσεις στην φύση καθορίζονται από αυτόν το ιεροκρύφιο αριθμό. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που τον είχαν προσδιορίσει μαθηματικώς και τον εφάρμοζαν σε κάθε καλλιτεχνική τους δημιουργία, γλυπτική αρχιτεκτονική, μουσική. (συμβολίζεται με το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου φ προς τιμή του Φειδία).
Και εύλογα διερωτάται κανείς! Ποιος έβαλε τις συγκεκριμένες γεωμετρικές πληροφορίες στα απειροελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα αυτού του ζουζουνιού;

Και όπως λέει το διαφημιστικό σλόγκαν «Τυχαίο;», Μόνον που εδώ δεν απαντάμε «Δεν νομίζω» αλλά «Βεβαίως όχι!!!». «Δεν είναι καθόλου τυχαίο!!!» Έχουμε μία αποκάλυψη του Λόγου ο οποίος καθόρισε ακριβείς μαθηματικούς νόμους για την λειτουργία ενός συστήματος. Τι είναι Λόγος; Ας ψάξει ο καθένας να τον βρει. Αρκεί να τον προσεγγίσει με σοβαρότητα και τον δέοντα σεβασμό.
Νοέμβριος 28, 2016, 07:53:23 μμ
Απάντηση #6
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 13
 • Δημοτικότητα: +4/-0
Καλησπερα στους συμπανταδελφους και συμπανταδελφες,
Καθε σκεψη που εκπορευεται ως παιδιον απο την ενωση Λογου και καρδιας ειναι σαν ενα παιδι που θελει αγαπη =αγαν Π και φροντιδα.
Παμε λοιπον

Η λέξη ΣΠΕΙΡΑ αποτελείται από 6 γράμματα…τυχαίο…δεν νομίζω, όπου ΣΠΕΙΡΑ=396=>18=>9. Είναι αξιοσημείωτο το ότι η ΣΠΕΙΡΑ έχει άθροισμα τον αριθμό 396….που περιλαμβάνει το 3(ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ),το 9 (ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ/ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ) και το 6 (ΠΡΩΤΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ).

Ο αριθμός 6 λοιπόν είναι μια ΣΠΕΙΡΑ.Ο αριθμός 9 λοιπόν είναι μια ΣΠΕΙΡΑ.

Όταν γίνει ΕΝ-ΩΣΙΣ των αριθμών αυτών έχουμε το διπλό ΕΛΙΚΑ. Αυτό όμως δεν αρκεί για να αλλάξουμε την ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ μας. Χρειάζεται και τρίτη σπείρα, ώστε το σύμβολο να λάβει τον τριπλό ΕΛΙΚΑ. Τότε αρχίζει η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΙΣ μας. Είναι η διαδικασία κατά την οποία η ΥΛΗ μπαίνει στην υπηρεσία του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Όπου ΠΝΕΥΜΑ=576>18>9.
Νοέμβριος 28, 2016, 09:12:52 μμ
Απάντηση #7
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 178
 • Δημοτικότητα: +5/-0
Όταν γίνει ΕΝ-ΩΣΙΣ των αριθμών αυτών έχουμε το διπλό ΕΛΙΚΑ. Αυτό όμως δεν αρκεί για να αλλάξουμε την ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ μας. Χρειάζεται και τρίτη σπείρα, ώστε το σύμβολο να λάβει τον τριπλό ΕΛΙΚΑ. Τότε αρχίζει η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΙΣ μας. Είναι η διαδικασία κατά την οποία η ΥΛΗ μπαίνει στην υπηρεσία του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Όπου ΠΝΕΥΜΑ=576>18>9.

Μαρκ. 15,25  ἦν δὲ ὥρα τρίτη καὶ ἐσταύρωσαν αὐτόν.
Μαρκ. 15,33  Γενομένης δὲ ὥρας ἕκτης σκότος ἐγένετο ἐφ᾿ ὅλην τὴν γῆν
Μαρκ. 15,34  καὶ τῇ ὥρᾳ τῇ ἐνάτῃ ἐβόησεν ὁ Ἰησοῦς φωνῇ μεγάλῃ λέγων· Ἐλωΐ Ἐλωΐ, λιμᾶ σαβαχθανί; ὅ ἐστι μεθερμηνευόμενον, ὁ Θεός μου ὁ Θεός μου, εἰς τί με ἐγκατέλιπες;
Ιω. 19,30  ὅτε οὖν ἔλαβε τὸ ὄξος ὁ Ἰησοῦς εἶπε, τετέλεσται, καὶ κλίνας τὴν κεφαλὴν παρέδωκε τὸ πνεῦμα.
Αναστασις=963
Νοέμβριος 28, 2016, 09:47:27 μμ
Απάντηση #8
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 178
 • Δημοτικότητα: +5/-0
Είναι η διαδικασία κατά την οποία η ΥΛΗ μπαίνει στην υπηρεσία του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Όπου ΠΝΕΥΜΑ=576>18>9.

Φαίνει = πνεύμα = 576 = 24Χ24
Ιω. 4,24  πνεῦμα ὁ Θεός, καὶ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτὸν ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ δεῖ προσκυνεῖν.
Ιω. 1,5  καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.

Δεκέμβριος 08, 2016, 09:41:31 πμ
Απάντηση #9
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 13
 • Δημοτικότητα: +4/-0
Ο τετραψήφιος αριθμός που αποτελείται από τον αριθμό της ψυχής + τον νοητικό + τον ονειρικό + τον φυσικό αναφέρεται στα γεγονότα του βίου της προσωπικότητας μας.       Όταν συγχωνευτούν οι τρείς κατώτεροι στον αριθμό της προσωπικότητας. Θα προκύψει  τριψήφιος αριθμός, επειδή τότε πρωτοεμφανίζεται και ο αριθμός της Μονάδας του πνεύματος. Οι τρεις αριθμοί της:  προσωπικότητας, ψυχής και πνεύματος δημιουργούν τον τριψήφιο αριθμό του ανθρώπου. 666. Κατόπιν με την συγχώνευση της ψυχής με την προσωπικότητα  θα προκύψει  ο διψήφιος αριθμός  της μονάδας που  παραπέμπει  στην  πλανητική θεότητα (Βούδα) στην οποία είναι αφιερωμένος ο Ναός. Ο Παρθενών με τους 46=10=1 κίονες-πέταλα  είναι αφιερωμένη στην πνευματική Μονάδα
Δεκέμβριος 17, 2016, 01:57:35 μμ
Απάντηση #10
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 13
 • Δημοτικότητα: +4/-0
ο 3 θεωρείται ιερός αριθμός, είναι ο αριθμός του ΘΕΟΥ, ο οποίος υψωμένος στο τετράγωνο μας δίνει τον αριθμό 9. Τα μοιρασμένα δηλαδή εννέα γράμματα, της κάθε σειράς. Το μέσον ή κέντρον της πρώτης σειράς είναι ο αριθμός 5 (τέσσερα γράμματα ή αριθμοί από δεξιά και άλλα τέσσερα από αριστερά), που αντιστοιχεί στο γράμμα Ε. Το ΔΕΛΦΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ. Το μέσον της δεύτερης σειράς είναι ο αριθμός 14 που αντιστοιχεί στο γράμμα Ν, όπου Ν = 50 , αλλά και ο σχηματοποιημένος Κεραυνός του ΖΕΥ (πλαγιαστό Ν). Τέλος στην Τρίτη σειρά ο κεντρικός αριθμός είναι 23, το γράμμα Φ, όπου Φ = 500.