Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: O επερχόμενος πόλεμος στην Κίνα.  (Αναγνώστηκε 977 φορές)

Δεκέμβριος 04, 2016, 09:32:32 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Πέρασα δύο χρόνια κάνοντας μια ταινία ντοκιμαντέρ, "ο πόλεμος έρχεται στην Κίνα", στο οποίο τα αποδεικτικά στοιχεία και οι μάρτυρες προειδοποιούν ότι ο πυρηνικός πόλεμος δεν είναι πλέον μια σκιά, αλλά  έκτακτη ανάγκη. Η μεγαλύτερη συσσώρευση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είναι  σε εξέλιξη. Βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο, στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, και στην Ασία και τον Ειρηνικό, για αντιμετώπιση της Κίνας.

Η άνοδος της Κίνας σαν οικονομική δύναμη έχει δηλωθεί σαν «υπαρξιακή απειλή» στο θεϊκό δικαίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών να αποφανθούν και να κυριαρχήσουν στις ανθρώπινες υποθέσεις.

Για να το αντιμετωπίσει αυτό, το 2011 ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε τον «άξονα στην Ασία», πράγμα που σήμαινε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ θα μεταφερθούν στην Ασία και τον Ειρηνικό μέχρι το 2020. Σήμερα, περισσότερα από 400 αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις περικυκλώνουν την Κίνα με πυραύλους, βομβαρδιστικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία και, πάνω από όλα, πυρηνικά όπλα. Από την βόρεια Αυστραλία μέσω του Ειρηνικού, στην Ιαπωνία, Κορέα και από την Ευρασία μέχρι το Αφγανιστάν και την Ινδία, οι βάσεις, λέει ένας στρατηγός των ΗΠΑ,είναι «η τέλεια θηλιά».
Στις 2 Δεκεμβρίου, σε μια άμεση πρόκληση κατά της Κίνας,ο  νεοεκλεγείς Πρόεδρος Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο της Ταϊβάν, όπου η Κίνα θεωρεί επαρχία της.
Η Ταϊβάν είναι μια διαρκής αιτία ανάφλεξης μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες,» έγραψε ο Amitai Etzioni, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο George Washington, «προετοιμάζονται για έναν πόλεμο με την Κίνα, μια βαρυσήμαντη απόφαση που μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να λάβει μια διεξοδική επανεξέταση από τους εκλεγμένους αξιωματούχους, δηλαδή το Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.» Αυτός ο πόλεμος θα ξεκινήσει με μία «εκτυφλωτικό επίθεση κατά κινεζικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων και τους εκτοξευτές πυραύλων που βρίσκονται στη θάλασσα... με δορυφορικά και αντι-δορυφορικά όπλα».
Ο ανυπολόγιστος κίνδυνος είναι ότι «στρατιωτικά κτυπήματα βαθιά στην ενδοχώρα θα μπορούσαν να εκληφθούν εσφαλμένα από τους Κινέζους σαν προληπτική προσπάθεια να πάρουν τα πυρηνικά τους όπλα, έτσι οδηγούμαστε σε πυρηνικό πόλεμο.
Το 2015 το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε το εγχειρίδιο "το δίκαιο του πολέμου".
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες,» λέει, «δεν αποδέχτηκαν την Συνθήκη που απαγορεύει τη χρήση πυρηνικών όπλων, και έτσι τα πυρηνικά όπλα είναι όπλα νόμιμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.»
Στην Κίνα, ένας στρατηγός μου είπε, «δεν είμαστε  εχθροί σας, αλλά αν στη Δύση αποφασίσουν ότι είμαστε, πρέπει να προετοιμαστούμε χωρίς καθυστέρηση.» Το στρατιωτικό οπλοστάσιο της Κίνας είναι μικρό, σε σύγκριση με της Αμερικής. Ωστόσο, «για πρώτη φορά,» έγραψε ο Gregory Kulacki η Ένωση των επιστημόνων το έχει υπό εξέταση, «Η Κίνα συζητά να βάλει τα πυρηνικά βλήματα σε υψηλή επιφυλακή, ώστε αυτή να μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα την προειδοποίηση της επίθεσης.
Το 2015, με μεγάλη μυστικότητα, οι ΗΠΑ οργάνωσαν τη μεγαλύτερη ενιαία στρατιωτική άσκηση μετά τον ψυχρό πόλεμο. Αυτή ήταν η Talisman Sabre, μια αρμάδα πλοίων και μεγάλου βεληνεκούς βομβαρδιστικά σε πρόβες σε«αέρα-θάλασσα για μάχη με την Κίνα» – ASB — αποκλεισμός, θάλασσα λωρίδες για τα στενά της Μάλακκα και κόψιμο στην πρόσβαση της Κίνας,σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλες πρώτες ύλες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Το 2010, η Κλίντον πέταξε στη Μανίλα και απαίτησε από την Αμερικανική  πρώην αποικίανα ανοίξουν  ξανά τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ,που έκλεισαν στη δεκαετία του 1990.
http://www.counterpunch.org/2016/12/02/the-coming-war-on-china/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ COUNTER PUNCH : Corfiatiko.blogspot.com