Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Η Σαουδική Αραβία αποστέλλει δυνάμεις στη Συρία στον «Πόλεμο» ενάντια στον ISIS.  (Αναγνώστηκε 577 φορές)

Φεβρουάριος 23, 2017, 10:34:53 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Από το 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει οδηγήσει την εκστρατεία στη Συρία και το γειτονικό της Ιράκ με δεδηλωμένο στόχο να χτυπήσει το Daesh.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι τα εδάφη που απελευθερώθηκαν από το Daesh πρέπει να παραδοθούν στις ένοπλες ομάδες της  συριακής αντιπολίτευσης,ώστε να μην πέσουν στα χέρια της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ ή το Ιράν και η κυβέρνηση της Συρίας να αποσπούν τον έλεγχό τους.

Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ,  πρέπει να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι η επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη πρέπει να οργανώσουν την πολιτική μετάβαση στη δημιουργία για μια «νέα Συρία χωρίς τον Ασαντ.»
Ένας νέος γύρος  διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Γενεύη της Ελβετίας, την Πέμπτη, με τη συμμετοχή της συριακής κυβέρνησης και των εκπροσώπων από τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης.
Η Σαουδική Αραβία έχει εμπλακεί σε πόλεμο με τη γειτονική της Υεμένη,από τον Μάρτιο του 2015,για να επαναφέρει στην εξουσία τον Πρόεδρο Abd Rabbuh Μανσούρ Χαντί.
http://www.presstv.ir/Detail/2017/02/21/511555/Saudi-Arabia-Syria-US-Adel-alJubeir-Iran-Hezbollah-Yemen
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ PRESS TV: Corfiatiko.blogspot.com