Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Ρωσία: Αποχώρηση Υπαλλήλων Αμερικανικών Διπλωματικών Αποστολών  (Αναγνώστηκε 101 φορές)

Σεπτέμβριος 01, 2017, 10:23:12 πμ
  • Μύστης
  • ***
  • Μηνύματα: 178
  • Δημοτικότητα: +5/-0
Η Μόσχα δεν έχει λεπτομέρειες για τον αριθμό διπλωματών των ΗΠΑ που εγκαταλείπουν τη Ρωσία

Μόσχα, 31 Αυγούστου/ Tass (Ρώσικο Πρακτορείο Ειδήσεων). Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν έχει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ που απολύθηκαν ή αποχώρησαν από τη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Όσο για τον αριθμό και τη σύνθεση των απολυθέντων και εκείνων που στέλνονται σπίτι, αυτό το ζήτημα θα πρέπει φυσικά να απευθυνθεί στους Αμερικανούς", ανέφερε η εκπρόσωπος.

"Δεν γνωρίζουμε, ίσως ατυχές για σας, έστω και μια επίσημη απάντηση στην ερώτηση σχετικά με τον αρχικό αριθμό εργαζομένων των ξένων αποστολών των ΗΠΑ στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας", δήλωσε η διπλωμάτης.

Μετά την ψηφοφορία του Κογκρέσου των ΗΠΑ για να ασκήσει νέες κυρώσεις στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πρότεινε ότι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου η Ουάσιγκτον θα μειώσει τον αριθμό του διπλωματικού και τεχνικού προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα καθώς και στα προξενεία της Αγίας Πετρούπολης, του Εκατερίνεμπουργκ και του Βλαδιβοστόκ, προκειμένου να ταιριάζει με τον αριθμό των Ρώσων υπαλλήλων που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία θα μειωθεί κατά το ένα τρίτο, δηλαδή στους 455. Αν οι ΗΠΑ λάβουν νέα μονομερή μέτρα για τη μείωση του ρωσικού διπλωματικού προσωπικού, θα ακολουθήσουν αντίποινα, όπως προειδοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στον Vladimir Solovyov, του τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1, ότι "από τους χίλιους και πλέον υπαλλήλους, διπλωμάτες και τεχνικό προσωπικό, που εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται στη Ρωσία, 755 θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εργασία τους στη Ρωσία ".

Άλλωστε, την 1η Αυγούστου η Ρωσία ανέστειλε τη χρήση των αποθηκών από την αμερικανική πρεσβεία στη νότια συνοικία της Μόσχας και στη ντάτσα του αστικού οικισμού Serebryany Bor (Silver Forest) την 1η Αυγούστου.

http://tass.com/politics/963034
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 01, 2017, 10:34:58 πμ από filarianna1 »