Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Άγνωστα αντικείμενα βγάζουν εκτός δορυφόρο  (Αναγνώστηκε 551 φορές)

Ιούλιος 03, 2017, 01:04:33 πμ
  • Μύστης
  • ***
  • Μηνύματα: 178
  • Δημοτικότητα: +5/-0


Το πρωί της 17ης Ιουνίου, ο δορυφορικός χειριστής SES που εδρεύει στο Λουξεμβούργο έχασε τον έλεγχο ενός μεγάλου δορυφόρου στον γεωστατικό χώρο. Πριν από λίγες ημέρες η ExoAnalytic Solutions άρχισε να βλέπει το θραύσμα του δορυφόρου AMC-9, ο οποίος δεν λειτουργεί πια.

Στην κατηγορία των γεωστατικών δορυφόρων (Geostationary Satellites), ανήκουν οι δορυφόροι που χρησιμοποιούνται για τηλεπικοινωνιακούς λόγους. 

Όπως εξηγεί στο παρακάτω βίντεο ο Bpearthwatch, ο AMC-9 (GE-12) ήταν ένας τεχνητός γεωστατικός δορυφόρος τον οποίο είχε εκτοξεύσει η Ρωσία (TYURATAM MISSILE AND SPACE COMPLEX – TTMTR -) αν και παλιός χρησιμοποιόταν για τηλεπικοινωνιακούς και στρατιωτικούς σκοπούς.

http://www.satspot.gr/satellite/doriforika-themata/17-geostatic-satellite-orbit

Η περίοδος της περιστροφής του συγκεκριμένου τύπου δορυφόρου είναι ίση με αυτή της γης, και με την ίδια φορά. Έτσι, ο δορυφόρος φαίνεται από την γη σαν ένα ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ στον ουρανό, και εξασφαλίζει συνεχή κάλυψη ως αναμεταδότης σε πραγματικό χρόνο, για την περιοχή ορατότητάς του.


Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο χάρτη παρακολούθησης δορυφόρων σε πραγματικό χρόνο, η κίτρινη γραμμή δείχνει τη τροχιά του εκάστοτε τεχνητού δορυφόρου. Στην περίπτωση όμως του AMC-9 αυτή η κίτρινη γραμμή δεν θα έπρεπε να υπάρχει (1:09λ).  Με λίγα λόγια φαίνεται πως η ταχύτητα του δορυφόρου έχει επιβραδυνθεί. 

Καθώς φαίνεται από το 4λ του βίντεο 4 άγνωστα αντικείμενα προσπερνούν τον δορυφόρο ο οποίος εκπέμπει λάμψεις. Περίπου στο 6λ βλέπουμε το δορυφόρο AMC-9 να επιβραδύνει και τελικά να κόβεται στα 2.

Τι ακριβώς συμβαίνει;
Κάποιο είδος στρατιωτικού προγράμματος; Πρόκειται για πόλεμο των άστρων μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων;  Ίσως υπερτεχνολογία από κάποια άλλη ενδογήινη φυλή;

Το βίντεο μόνο με το δορυφόρο AMC-9 (GE-12)


Πηγή ars technica
https://arstechnica.com/science/2017/07/a-large-satellite-appears-to-be-falling-apart-in-geostationary-orbit/

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 03, 2017, 10:38:21 μμ από filarianna1 »