Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Βαλκάνια: Κρίσιμη Σύνοδος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα.  (Αναγνώστηκε 338 φορές)

Μάιος 09, 2017, 11:03:11 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Ξεκινά σήμερα η κρίσιμη σύνοδος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ από όλα τα Βαλκάνια, στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη.


Από 9 έως 11 Μαΐου 2017, o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, θα υποδεχθεί στην Αθήνα, τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων της Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, πΓΔΜ, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας, στο πλαίσιο των εργασιών της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ.
Επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Πρόεδροι των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, η Διοικητής Allied Joint Force Command Naples καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ή αντιπρόσωποι αυτών της Σλοβενίας και Κροατίας.
Στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της συνόδου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
Παρουσίαση δράσεων και έγκριση των ετησίων αναφορών ομάδων εργασίας.
Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Πρέσβυ Lamberto Zannier, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Γεωπολιτική Σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη-Ενεργειακές Οδοί».
Υπογραφή κοινού ανακοινωθέντος.Την σύνοδο έχει προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και θα απευθυνθεί στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και στους λοιπούς προσκεκλημένους, ενώ θα παρίστανται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας.
armynow.net