Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Οι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο στο Τρίγωνο των Βερμούδων.  (Αναγνώστηκε 1300 φορές)

Δεκέμβριος 04, 2016, 10:06:40 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Τα 500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ Φλόριντα,  Πουέρτο Ρίκο και Βερμούδων συνδέονται με την εξαφάνιση πλοίων και αεροσκαφών,για τα οποία οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν μία εξήγηση.
Πρώτα βρέθηκαν εξαγωνικά σύννεφα, πολύ σπάνιος σχηματισμός με σύννεφα, στη Βόρεια θάλασσα κοντά στη Βρετανία.

Ο Δρ Steve Miller, δορυφορικός μετεωρολόγος, στο Colorado State University, είπε στο Science Channel «ό, τι στη γη»: «δεν βλέπετε χαρακτηριστικά τις ευθείες άκρες με σύννεφα. Τις περισσότερες φορές, τα σύννεφα είναι τυχαία στην κατανομή τους.»
Με τη χρήση δορυφόρων- ραντάρ, για τη μέτρηση τι συμβαίνει κάτω από τα σύννεφα, βρήκαν ότι η στάθμη της θάλασσας,δημιουργεί άνεμους που φθάνουν σχεδόν τα 100 μίλια την ώρα-αρκετά ισχυρά   για να δημιουργήσουν  κύματα πάνω από 45 πόδια – σαν «βόμβες αέρα» που θα έρθουν να σκάσουν   κάτω προς τον ωκεανό.

Επίσης σημείωσαν ότι εμφανίζονται τα ίδια σύννεφα πάνω από την δυτική άκρη του τριγώνου των Βερμούδων, με ακόμη μεγαλύτερο εύρος, που κυμαίνεται από 20 έως 55 μίλια.
Ο μετεωρολόγος, Randy Cerveny, εξήγησε ακριβώς πόσο ισχυρός μπορεί να είναι ο αέρας που
έρχεται από τα σύννεφα.
Είπε: «αυτοί οι τύποι εξάγωνα, πάνω από τον ωκεανό, είναι στην ουσία  βόμβες-αέρα.Οι εκρήξεις του αέρα κατεβαίνουν στο κατώτερο σημείο από το σύννεφο,στη συνέχεια χτυπούν τον ωκεανό,και στη συνέχεια δημιουργούν κύματα, που μερικές φορές μπορεί να είναι τεράστια σε μέγεθος.»
Ο αέρας εξαπλώνεται με ταχύτητα 170 μίλια ανά ώρα-και μπορεί να κτυπήσει τα πλοία και τα αεροπλάνα.

Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη απώλεια ήταν το 1945 όταν πέντε αεροπλάνα του Πολεμικού Ναυτικού, Avenger, τορπιλοπλάνα πτήσης από το Φορτ Λόντερντεϊλ, τη Φλόριντα, το νησί Bimini εξανίστηκαν μετά από ραδιοφωνική κλήση από τους 14 πιλότους, που οι πυξίδες τους σταμάτησαν να λειτουργούν.

Τρία αεροπλάνα διάσωσης, εξαφανίστηκαν επίσης.
http://www.express.co.uk/news/science/723457/Bermuda-triangle-mystery-microburst-uss-cyclops
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS :Corfiatiko.blogspot.com