Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Aλιεύματα εκ του Διαδικτύου...  (Αναγνώστηκε 2438 φορές)

Δεκέμβριος 19, 2016, 11:41:55 μμ
Απάντηση #15
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Γερμανία: Αυστηρές ποινές στα social media

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σκοπεύει να εξετάσει τη θέσπιση νέων νόμων, οι οποίοι θα αναγκάζουν τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, να αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στον έλεγχο για παράνομη διάδοση της ρητορικής του μίσους στις ιστοσελίδες τους, αναφέρει σε δημοσίευμά ο Guardian.
 
 Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση της καγκελάριου 'Αγγελα Μέρκελ περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικών συστημάτων για την καταγραφή καταγγελιών, ενώ οι εταιρείες θα υποχρεούνται να δημοσιεύουν τον αριθμό αυτών.
 
 Στις διαδικτυακές πλατφόρμες που δεν πληρούν αυτές τις νομικές απαιτήσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα βάσει του παγκόσμιου κύκλου των εργασιών τους ή θα αντιμετωπίζουν χρηματικές ποινές έως και 500.000 ευρώ για την αποτυχία τους να διαγράφουν από τα δίκτυά τους εντός 24 ωρών αναρτήσεις που υποθάλπουν το μίσος.
 
 Στη Γερμανία, η οποία έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς νόμους που αφορούν στη ρητορική μίσους, η απογοήτευση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά, αφού οι εταιρείες τεχνολογίας φαίνεται πως δεν παίρνουν σοβαρά την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες τους.
 
 Μία ειδική ομάδα, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Google, του Facebook και του Twitter και είχε συσταθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάικο Μας το φθινόπωρο του 2015, είχε δεσμευτεί πως κύριος στόχος της θα ήταν η διαγραφή παράνομων αναρτήσεων εντός 24 ωρών.
 
 Ωστόσο, σε κυβερνητική έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, διαπιστώνεται ότι οι εταιρείες τεχνολογίας δυσκολεύονται σημαντικά στην έγκαιρη και επαρκή αντίδρασή τους στις παραβιάσεις του νόμου, με το Facebook να διαγράφει το 46% των παράνομων αναρτήσεων, το YouTube το 10% και το Twitter μόλις το 1%.
 
 «Εξετάζουμε ήδη λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι των διαδικτυακών πλατφορμών θα φέρουν ποινική ευθύνη για το περιεχόμενο που δεν έχει διαγραφεί και το οποίο παραβιάζει το γερμανικό δίκαιο. Φυσικά, εάν άλλα μέτρα δεν λειτουργήσουν θα πρέπει να σκεφτούμε επίσης και το ενδεχόμενο των προστίμων.
 
 Αυτό θα αποτελούσε ισχυρό κίνητρο για γρήγορη δράση», ανέφερε σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα The Observer ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης.

http://nooz.gr
Bang the head that doesh't bang!
Ιανουάριος 29, 2017, 09:59:56 πμ
Απάντηση #16
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Facebook: Νέα σελίδα τα βασικά για το απόρρητο

Το Facebook δείχνει να προσπαθεί να παραδώσει ευκολότερους τρόπους ελέγχου και δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο δίκτυο σε κάθε χρήστη.
 
 Η εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε μια νέα σελίδα με τίτλο «τα βασικά για το απόρρητο» που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς μπορείτε να βρείτε τα εργαλεία που χρειάζονται για να προσαρμόσετε τους λογαριασμούς σας στο Facebook.
 
 «Τα Βασικά για το Απόρρητο προσφέρουν βελτιωμένη λειτουργικότητα σε κορυφαία θέματα με βάση τις πιο συχνές ερωτήσεις σας σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια. Αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τα σχόλιά σας. Τα πάντα είναι οργανωμένα έτσι ώστε οι πληροφορίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας να είναι εύκολο να βρεθούν. Τα Βασικά στοιχεία της ιδιωτικής ζωής σας είναι ένας οδηγός διαδραστικής καθοδήγησης με 32 θέματα και διατίθεται σε 44 γλώσσες,» αναφέρει το Facebook.
 
 Η σελίδα επιτρέπει ένα Privacy Checkup με λίγα μόνο click, επεξηγώντας κάθε όρο.
 
 Πηγή: SecNews.gr
Bang the head that doesh't bang!
Ιανουάριος 29, 2017, 10:02:39 πμ
Απάντηση #17
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Scientific Linux 7.3 με τη δύναμη του Red Hat

o Scientific Linux είναι μια recompiled διανομή του Red Hat Enterprise Linux, που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Fermi National Accelerator Laboratory και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών ή όπως μας είναι γνωστός, European Organization for Nuclear Research (CERN).

To Scientific Linux είναι σχετικά μια άγνωστη διανομή, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους κλώνους του Red Hat Enterprise Linux. Το όνομα της αν και δείχνει ότι είναι μόνο για επιστήμονες, την αδικεί. Φυσικά η διανομή δεν είναι μόνο επιστήμονες, και το πήρε επειδή η ανάπτυξη και η συντήρησή της γίνεται από επιστημονικούς οργανισμούς.

Παρά το γεγονός ότι η διανομή έχει σαν στόχο να είναι πλήρως συμβατή με το Red Hat Enterprise Linux, παρέχει και επιπλέον πακέτα που δεν βρίσκονται στο RHEL Τα πιο αξιοσημείωτα από αυτά είναι διάφορα συστήματα αρχείων, όπως τα Cluster Suite και Global File System (GFS), FUSE, OpenAFS, Squashfs και Unionfs. Υποστηρίζει wireless networking με Intel wireless firmware, MadWiFi και NDISwrapper. Έρχεται με Sun Java και Java Development Kit (JDK), μαζί με το lightweight IceWM window manager. Διαθέτει την R – μια γλώσσα για statistical computing, καθώς και το Alpine email client.

H ανακοίνωση της ενημερωμένης έκδοσης αναφέρει:

«Ο δίσκος εγκατάστασης των 4,7 GB του Scientific Linux 7.3 δεν κυκλοφορεί πια. Έχουμε διατηρήσει τον dual-layer δίσκο εγκατάστασης Έχουμε, διατηρήσει το ‘Everything’ image, το οποίο υπερβαίνει το μέγεθος του dual-layer, αλλά περιέχει όλα τα πακέτα. Το OpenAFS έχει ενημερωθεί στην έκδοση 1.6.20. Υπάρχει μια νέα Άδεια χρήσης του Scientific Linux (Scientific Linux End User License Agreement ή EULA). Το νέο EULA περιλαμβάνει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη σύμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία η Fermilab αναπτύσσει το Scientific Linux. Το Scientific Linux context plugin έχει τροποποιηθεί για να είναι λιγότερο επιθετικό στη χρήση των πόρων δικτύου.»

Πηγή: SecNews.gr
Bang the head that doesh't bang!
Ιανουάριος 29, 2017, 10:06:09 πμ
Απάντηση #18
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Στην Μαδρίτη, η πρώτη πεζογέφυρα από 3D printer


Οι Καταλανοί είναι πρωτοπόροι. Ιδιαίτερα, σε θέματα που αφορούν τον διάλογο του παλαιού με το νέο στον αστικό πολεοδομικό ιστό. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη πεζογέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή κατασκευάστηκε από το IAAC, το ινστιτούτο εξελιγμένης αρχιτεκτονικής της Καταλονίας.

Η πεζογέφυρα κοσμεί πλέον το αστικό πάρκο της Καστίγια-Λα Μάντσα, στην αραιοκατοικημένη περιοχή Alcobendas, στην Μαδρίτη. Έχει μήκος 12 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρα. Φιλοδοξεί να καταδείξει ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές για μη οικιακή χρήση.

Ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που θέτει η νομοθεσία που έχει να κάνει με δημόσιο χώρο: ο καθένας μπορεί να διασχίσει τη γέφυρα, η οποία, ως αστική υποδομή, ενσωματώνεται στο φυσικό περιβάλλον του πάρκου.
Bang the head that doesh't bang!
Ιανουάριος 29, 2017, 10:08:20 πμ
Απάντηση #19
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
"Έξυπνο" κουτί για χάπια από μαθητές

Μαθητές γυμνασίου της Ρόδου κατασκεύασαν ένα «έξυπνο» κουτί για χάπια το οποίο θα υπενθυμίζει στους ηλικιωμένους( και όχι μόνο) πότε θα πρέπει να πάρουν τα φάρμακά τους.
 
 Η ιδέα και η υλοποίησή της ανήκει στην ομάδα start-up πρωτοτύπησης Roboholics, του 1ου Γυμνασίου Ρόδου και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος«Εικονική Επιχείρηση 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece.
 

 Το «έξυπνο» κουτί (b-χ@πι το ονόμασαν οι μαθητές) έχει δύο συρτάρια και κάθε συρτάρι έχει έξι θήκες στις οποίες αντιστοιχεί ένα λαμπάκι ενώ στο πλάι του κουτιού, υπάρχει ένας βομβητής. Το κουτί λειτουργεί ως εξής: Όταν έρθει η συγκεκριμένη ώρα για να πάρει τα χάπια του ο χρήστης, τότε χτυπάει ο βομβητής και ανάβει το λαμπάκι. Όταν ο χρήστης ανοίξει το συρτάρι και πάρει τα χάπια του, τότε σβήνει το λαμπάκι και σταματάει ο βομβητής. Η αρχική ρύθμιση των ωρών λήψης των φαρμάκων γίνεται εύκολα από το φροντιστή ή το χρήστη, με εφαρμογή από το κινητό τηλέφωνο.
 
 Το b-χ@πι θα παρουσιαστεί στην έκθεση που οργανώνει το ΣΕΝ/JA Greece στις 10 Φεβρουαρίου 2017 και σκοπός των μαθητών είναι να κυκλοφορήσουν το προϊόν τους στην αγορά. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, έχουν έρθει επαφή με φαρμακευτική εταιρεία και εξετάζεται η δυνατότητα συνεργασίας. Η όλη προσπάθεια έγινε με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου του Chalmers, της Σουηδίας.
 

 «Χρησιμοποιήσαμε το Διαδίκτυο για να επικοινωνήσουμε, να βρούμε πληροφορίες και να αξιοποιήσουμε υλικό, που άλλοι makers, πριν από εμάς, είχαν δημοσιεύσει. Στη συνέχεια βιώσαμε απρόβλεπτες ανατροπές που μας απογοήτευσαν αλλά δεν εγκαταλείψαμε. Αναζητούσαμε τρόπους και πόρους για συνεχίσουμε την πορεία μας. Δεν θέλαμε να αναπαράγουμε, αλλά να παράγουμε γνώση. Θέλαμε η γνώση να γίνει προϊόν που να μετράει στον πραγματικό κόσμο» αναφέρουν οι μαθητές της ομάδας σε ανάρτησή τους στο blog του σχολείου τους αναφερόμενοι στην προσπάθειά τους.
 
 Υπεύθυνη για την υλοποίηση και το συντονισμό του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός Αγγελική Νικολάου, που είναι αρχιτέκτονας μηχανικός.
 
 
 

 
Bang the head that doesh't bang!
Απρίλιος 12, 2017, 07:11:39 μμ
Απάντηση #20
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Διαφυλάττοντας τις μυρωδιές των παλαιών βιβλίων


Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια τεχνική που καταγράφει και αρχειοθετεί τις μυρωδιές που αναδίδουν τα πολυκαιρισμένα βιβλία, θεωρώντας ότι και αυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σημαντικό τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς.    Ο λεγόμενος «Τροχός Οσμών Ιστορικών Βιβλίων», που δημιούργησαν ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL), συνδυάζει δύο στοιχεία για κάθε παλαιό βιβλίο: μια χημική ανάλυση των οργανικών πτητικών ουσιών που προσδίδουν στο βιβλίο τη χαρακτηριστική οσμή του, καθώς και μια περιγραφή της μυρωδιάς που κάνουν οι επισκέπτες όταν το μυρίζουν.    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Σεσίλια Μπέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Heritage Science", δήλωσαν ότι «από κοινού επιστήμονες και ιστορικοί πρέπει να αρχίσουν να ταυτοποιούν, να αναλύουν και να αρχειοθετούν τις μυρωδιές που έχουν πολιτιστική σημασία, όπως το άρωμα των παλαιών βιβλίων στις ιστορικές βιβλιοθήκες. Ο ρόλος των οσμών στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πολιτιστική κληρονομιά, δεν έχει συστηματικά εξερευνηθεί μέχρι σήμερα».    Όπως έδειξαν τα πειράματα, οι επισκέπτες συνήθως περιγράφουν τις οσμές της βιλιοθήκης ως «ξύλινες» (100% των επισκεπτών), «καπνιστές» (86%) και «γήινες» (71%). 'Αλλοι χαρακτηρισμοί της οσμής είναι ότι θυμίζει σοκολάτα, καφέ ή βανίλια, ενώ σε μερικούς θυμίζει ψάρια, ξύδι ή βρωμερές κάλτσες.    Η ένταση των οσμών συνήθως θεωρείται «έντονη» ή «πολύ έντονη». Πάνω από το 70% θεωρούν τις οσμές ευχάριστες, το 14% ελαφρώς ευχάριστες και το 14% ουδέτερες.    Σύμφωνα με τη Μπέμπριτζ, η νέα μέθοδος μπορεί να αξιοποιηθεί ως διαγνωστικό εργαλείο από τους συντηρητές, δίνοντάς τους χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση ενός βιβλίου ή άλλου παλαιού αντικειμένου. Οι ερευνητές θεωρούν ότι ορισμένες τουλάχιστον μυρωδιές πρέπει να προστατευθούν και να διατηρηθούν (ίσως πάντως όχι οι «βρωμερές κάλτσες»...).

nooz.gr
 
Bang the head that doesh't bang!
Απρίλιος 12, 2017, 07:13:25 μμ
Απάντηση #21
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής από τις 15/6


Υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κανονισμός για την κατάργηση των τελών περιαγωγής, ο οποίος θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
 
 Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (europarl.europa.eu), η συμφωνία αφορά στις τιμές χονδρικής, δηλαδή τις τιμές που χρεώνουν μεταξύ τους οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι όταν οι πελάτες τους ταξιδεύουν σε άλλες χώρες εντός της ΕΕ και χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα κατά την περιαγωγή.
 
 Η συμφωνία αυτή «σπάει» και το τελευταίο εμπόδιο για τη δυνατότητα περιαγωγής με χρέωση εσωτερικού, αρχής γενομένης από την 15η Ιουνίου 2017, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό για την ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών (TSM).
 
 Βάσει αυτού,
οι καταναλωτές που ταξιδεύουν σε χώρες εντός της ΕΕ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κλήσεις, να αποστέλλουν γραπτά μηνύματα ή να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο από τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας τους με το ίδιο κόστος που ισχύει στη χώρα τους.
 
 Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν
τις εθνικές συνδρομές τους όταν ταξιδεύουν ανά διαστήματα στο εξωτερικό, ωστόσο εάν υπερβαίνουν τα όρια της σύμβασής τους, κάνοντας χρήση της περιαγωγής, τα τυχόν πρόσθετα τέλη δεν θα είναι μεγαλύτερα από τα ανώτατα όρια περιαγωγής χονδρικής που είχαν συμφωνηθεί από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής την 1η Φεβρουαρίου 2017.
 
 Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα διενεργήσει επανεξέταση της αγοράς χονδρικής έως το τέλος του 2019 και θα παραδώσει στους συννομοθέτες ενδιάμεση αξιολόγηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

http://nooz.gr
Bang the head that doesh't bang!
Απρίλιος 20, 2017, 07:47:34 μμ
Απάντηση #22
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Οι Κινέζοι χρήστες είναι όσοι... ο πληθυσμός της ΕΕ


τα 731 εκατομμύρια χρήστες ανέρχεται πλέον ο αριθμός των Κινέζων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, περίπου όσος ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ 695 εκατομμύρια Κινέζων καταναλωτών διαθέτουν κινητό τηλέφωνο.
  Στις 19 Απριλίου του 2016, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είχε ζητήσει σε ομιλία του, την καλύτερη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτύου προς όφελος της χώρας, αλλά και του λαού της. Έτσι, έδωσε έμφαση στη συνέργεια μεταξύ του διαδικτύου και της προσπάθειας οικονομικής ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κίνα.
  “Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία που έχει η Κίνα, προκειμένου ν' αναπτύξει το διαδίκτυο. Πρέπει να την αξιοποιήσουμε, δηλώνει το Τζακ Μα, πρόεδρος του ομίλου ηλεκτρονικών εμπορικών επιχειρήσεων Alibaba. Η εταιρία του, έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην εξέλιξη της τεχνολογίας του διαδικτύου, ενώ έχει αναλάβει την υλοποίηση εκστρατείας για την εξάπλωση της χρήσης του.

nooz.gr
 
Bang the head that doesh't bang!
Απρίλιος 20, 2017, 07:54:07 μμ
Απάντηση #23
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Διαθέσιμη και στα ελληνικά η αναβαθμισμένη εφαρμογή Google Translate

Διαθέσιμη και στην Ελληνική γλώσσα είναι πλέον η νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή τεχνολογίας νευρωνικής μετάφρασης Translate της Google. Συγκεκριμένα, η μετάφραση ανάμεσα στα Αγγλικά και τα Ελληνικά -και αντίστροφα- θα είναι ακριβέστερη και συντακτικά ορθότερη, αφού πλέον θα μεταφράζονται ταυτόχρονα ολόκληρες προτάσεις αντί τμήματα αυτών.
Η νευρωνική μηχανική μετάφραση αποτελεί ένα πιο αξιόπιστο εργαλείο σε σύγκριση με το παλαιότερο σύστημα, αφού η όλη διαδικασία πλέον βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Το νέο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα πιο ορθών μεταφράσεων. Οι νέες δυνατότητες στην αυτόματη μετάφραση της Ελληνικής γλώσσας είναι πλέον διαθέσιμες στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, σε εφαρμογές Android, στην ιστοσελίδα translate.google.gr καθώς και μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google. Επιπλέον, σύντομα θα είναι διαθέσιμες και για την αυτόματη μετάφραση σελίδων στον Chrome.
Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, η Google εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε χιλιάδες Έλληνες που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του εργαλείου μετάφρασης για την Ελληνική γλώσσα, ενώ όπως επισημαίνεται κάθε συνεισφορά των χρηστών στην Κοινότητα Μετάφρασης βοηθά στη βελτίωση τη Google.


http://www.news.gr
 
Bang the head that doesh't bang!
Ιούνιος 04, 2017, 11:20:27 πμ
Απάντηση #24
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Διεθνής ελληνική πρωτιά σε διαγωνισμό ρομποτικής

Η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Παπάγου και 1ου Γυμνασίου Παπάγου κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό θαλάσσιας ρομποτικής εξερεύνησης «Deep Ocean Research and Robotics Competition».
  Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Museum of Science Fiction» (Μουσείο Επιστημονικής Φαντασίας) στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
  Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς Μιχάλη Βαμβακάρη και Γιώργο Καλέμη και τους μαθητές Φίλιππο Αγγέλου και Παύλο Βλαζάκη, συμμετείχαν με το έργο «Hydrobot conversion to an electronically controlled robot vehicle» (Μετατροπή υδρομπότ σε ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ρομποτικό όχημα).
  «Ο διαγωνισμός είχε αυστηρές τεχνικές και σχεδιαστικές απαιτήσεις, που θα αποτελούσαν πρόκληση για τις περισσότερες ομάδες, αλλά η πρόταση του Παπάγου τις ικανοποίησε όλες. Από τη χρήση απλών φθηνών υλικών έως τη σχεδίαση με ανοικτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την ευελιξία της αποστολής, πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από την πρόταση της ελληνικής ομάδας και άξιζαν στ' αλήθεια τη νίκη», δήλωσε η πρόεδρος του οργανισμού DOER Marine Λιζ Τέιλορ, που συνεργάσθηκε με το Μουσείο για τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
  Η ελληνική ομάδα, μετά τη νίκη της, θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την υλοποίηση της πρότασής της, ενώ τα ερευνητικά δεδομένα που θα προκύψουν, θα δημοσιευθούν στο περιοδικό «Journal of Science Fiction» του Μουσείου.
  Η ομάδα θα βραβευθεί στις 2 Σεπτεμβρίου σε ειδική τελετή στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Escape Velocity», που θα έχει ως θέμα «Ρομποτική, Υπολογιστές, Τεχνητή Νοημοσύνη και Drones».

http://nooz.gr
Bang the head that doesh't bang!
Ιούνιος 04, 2017, 11:23:30 πμ
Απάντηση #25
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 600
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Δημιουργήθηκε το λεπτότερο ολόγραμμα στον κόσμο

Το πιο λεπτό ολόγραμμα στον κόσμο δημιούργησαν ερευνητές από την Αυστραλία και την Κίνα, ανοίγοντας το δρόμο για την ενσωμάτωση της τρισδιάστατης ολογραφίας στις καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις.     Το νανο-ολόγραμμα έχει πάχος μόλις 25 νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου), είναι 1.000 φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα και μπορεί να παρατηρηθεί χωρίς ειδικά γυαλιά 3D.
  Οι ερευνητές του αυστραλιανού Πανεπιστημίου RMIT και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Πεκίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Μιν Γκου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications".
  Τα διαδραστικά ολογράμματα εμφανίζονται συνεχώς στην επιστημονική φαντασία, όμως στην πράξη έχει αποδειχθεί δύσκολο για τους επιστήμονες να τα σμικρύνουν τόσο, ώστε να μπορούν να συεργασθούν με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά.
  Όπως είπε ο Γκου, «η ενσωμάτωση νανο-ολογραμμάτων στα καθημερινά ηλεκτρονικά θα καταστήσει άσχετο το μέγεθος της οθόνης, αφού ένα 3D ολόγραμμα θα αναδύεται και θα μπορεί να εμφανίσει μία πληθώρα πληροφοριών που δεν χωράνε σε μια οθόνη τηλεφώνου ή ρολογιού».
  Τέτοια πολύ λεπτά ολογράμματα έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν πολλούς τομείς στο μέλλον, όπως την ιατρική διάγνωση, την εκπαίδευση, την αποθήκευση δεδομένων, την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια κ.α.


http://nooz.gr
Bang the head that doesh't bang!