Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: ΗΠΑ και Νότια Κορέα προετοιμάζουν "αραβική άνοιξη" στη Βόρεια Κορέα;  (Αναγνώστηκε 349 φορές)

Μάιος 10, 2017, 10:53:08 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Οι "αστάθειες",η "αλλαγή καθεστώτος" και η "κατάρρευση" του συστήματος της Βόρειας Κορέας συζητούνται από εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας
Eduardo Vasco, Pravda. Ru.
 Φαίνεται μάλλον απίθανο ότι οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να επιτεθούν στρατιωτικά στη Βόρεια Κορέα
και να ξεκινήσουν έναν συμβατικό πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο, ειδικά αφού η Πιονγιάνγκ αποσυρθεί από τα πυρηνικά όπλα, γεγονός που θεωρείται σαν αποτρεπτικός μηχανισμός για τη χώρα αυτή.

Αλλά ακόμα και αφού ο Πρόεδρος Τραμπ μείωσε τον τόνο της ρητορικής του, η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να επαγρυπνεί. Πρόσφατα, ο επίσημος καθημερινός Rodong Sinmun δήλωσε ότι "η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να έχει σχέδια, να καταλάβει το βόρειο τμήμα της Κορεατικής Χερσονήσου με τη βοήθεια των συμμάχων της, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας".
Επίσης, την περασμένη Παρασκευή, η χώρα κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα ότι σχεδίασαν τρομοκρατική επίθεση, στο βόρειο- κορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, με δράση που ήταν ενορχηστρωμένη από τις υπηρεσίες πληροφοριών αυτών των δύο χωρών, στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, που θα προκαλούσε τη δολοφονία του με βιοχημικές ουσίες.
Βέβαια, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, μέσω της συσκευής κατασκοπείας και της αντι-κατασκοπείας, παρακολουθεί τα βήματα των εχθρών της προς αυτήν την κατεύθυνση και ακολουθεί τους ελιγμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων. Η Δύση έχει επίσης μυστικά και συγκεκαλυμμένα έργα  να προσπαθήσει να επιτύχει τον δημόσιο στόχο της ανατροπής της βορειοκορεατικής κυβέρνησης.Το αμερικανικό ίδρυμα μελετά τρόπους επίτευξης αυτού του στόχου εδώ και δεκαετίες, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής κανένα ισχυρό αποτέλεσμα. Μια πρόσφατη πρωτοβουλία, επιδιώκει να βρει τύπους για να πραγματοποιήσει αυτή την επιθυμία, χωρίς την ανάγκη για έναν συμβατικό πόλεμο, αλλά μάλλον με πιο λεπτά μέσα επιθετικότητας.
Το έργο αστάθειας της Β.Κορέας, που διεξήχθη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σχολής Διεθνών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στην Ουάσινγκτον πραγματοποίησε μια σειρά εργαστηρίων μεταξύ 2016 και 2017, για να συζητήσουν τις δυνατότητες αποσταθεροποίησης και κατάρρευσης της κυβέρνησης και του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της Βόρειας Κορέας .
Το Ινστιτούτο λαμβάνει υποστήριξη από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, την Carnegie Corporation, το Ίδρυμα MacArthur και τους χορηγούς της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Τα μέλη του προγράμματος έχουν επίσης συνδέσμους με κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.
Από τα εργαστήρια, ακαδημαϊκοί και ερευνητές έχουν συντάξει εκθέσεις στις οποίες αναλύουν λεπτομερώς τα σενάρια «χάους» και «αλλαγής καθεστώτος» στην ασιατική χώρα.
Σε ένα από αυτά, με τίτλο «Η Άραβική Άνοιξη και η Βόρεια Κορέα», ο συγγραφέας, Δρ In Nam-sik, εμπειρογνώμονας της Νότιας Κορέας στη Μέση Ανατολή, εξετάζει την πιθανότητα να βρεθεί Βορρά της Κορεατικής Χερσονήσου ίσος με τις Χώρες πρόσφατα, που είναι γνωστές σαν η «Αραβική Άνοιξη».
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, μια "αλλαγή καθεστώτος" στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να είναι παρόμοια με ό, τι συνέβη στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Στην πρώτη περίπτωση, η κυβέρνηση απολύθηκε και η χώρα επιδιώκει τώρα να ακολουθήσει μια φιλελεύθερη δημοκρατική γραμμή  δυτικού τύπου, αν και με δυσκολίες. Στη δεύτερη, το σύστημα έχει αλλάξει ελάχιστα και φαίνεται να συνεχίζει μόνο το προηγούμενο καθεστώς. Στην τρίτη, δεν υπάρχει σχεδόν καμία κυβέρνηση και η χώρα έχει γίνει  έδαφος χωρισμένο σε φυλές, που αγωνίζονται για να κερδίσουν δύναμη, ενώ οι τρομοκρατικές ομάδες όπως το ISIS έχουν ισχυρή παρουσία εκεί.
Άλλοι συγγραφείς συγκρίνουν επίσης το πιθανό μέλλον της Βόρειας Κορέας με αυτό των άλλων εθνών που αντιμετώπισαν παρόμοια καθεστώτα που ανατράπηκαν.
Συζητούν τη δυνατότητα πτώσης της κυβέρνησης μέσω διεθνών πιέσεων και κυρώσεων, οι οποίες συμβαίνουν εδώ και χρόνια, προκαλώντας οικονομικές και ανθρωπιστικές δυσκολίες. Η ριζοσπαστικοποίηση αυτής της στρατηγικής, μολονότι δεν έχει ακόμη επηρεάσει τις διαδοχικές κυβερνήσεις της Πιονγκγιάνγκ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε λαϊκή δυσαρέσκεια.
Οι συνωμοσίες στο στρατό και το κυβερνών κόμμα, καθώς και ο ξαφνικός θάνατος ή ακόμη και ο φόνος του Κιμ Γιονγκ-Ουν, λαμβάνονται επίσης υπόψη για μελλοντική "αστάθεια", "αλλαγή καθεστώτος" ή "κατάρρευση" της χώρας. Δεν αποκλείεται να υπάρξει εμφύλιος πόλεμος ή εισβολή στη Βόρεια Κορέα από τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, αυτό το τελευταίο συμβάν είναι το πιο απίθανο, σύμφωνα με τη γενική άποψη των συγγραφέων. Ακόμα και η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, που επιτρέπει τη γέννηση οργανώσεων που αντιτίθενται στην κυβέρνηση, αντιμετωπίζεται με αμφιβολίες, αναλύοντας την ιστορία της χώρας, η οποία έχει μια πολύ συνεκτική και ενωμένη κοινωνία.
Παρά τη δυσκολία να βρεθεί ένα κενό που θα τους επέτρεπε να παρέμβουν άμεσα στην κυβέρνηση και στην κοινωνία της Βόρειας Κορέας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να επιδιώκουν τον έλεγχο ολόκληρης της κορεατικής επικράτειας, χωρίς την ανάγκη για ανοιχτό πόλεμο.
Κοιτάζοντας πίσω, οι συχνές καταγγελίες από την Πιονγκγιάνγκ, που γελοιοποιούνται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεν είναι καθόλου φανταστικές. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η Βόρεια Κορέα επιδιώκει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα της ασφαλείας της.
Μεταφράστηκε από την πορτογαλική έκδοση του Pravda.Ru
http://www.pravdareport.com/world/asia/10-05-2017/137699-us_south_korea-0/
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko.blogspot.com