Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Τι αποκαλύπτει Αυστραλός επιστήμονας για το «Τρίγωνο των Βερμούδων»  (Αναγνώστηκε 436 φορές)

Σεπτέμβριος 05, 2017, 10:42:05 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Η εξαφάνιση αεροσκαφών και πλοίων στο περίφημο Τρίγωνο των Βερμούδων απασχολεί την επιστημονική κοινότητα, η οποία προς το παρόν δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει μια εξήγηση του φαινομένου.
Ένα από τα πιο μεγάλα ερωτήματα που αφορά σε μυστηριώδη περιστατικά εξαφάνισης εμπορικών πλοίων και αεροσκαφών στο Τρίγωνο των Βερμούδων θα μπορούσε να έχει μια πάρα πολύ απλή εξήγηση, κατά την άποψη του αυστραλού επιστήμονα Καρλ Κρουζελνίσκι.
Κατά την άποψή του, ουδέν άλυτο μυστήριο υπάρχει, αφού τα επεισόδια στο βορειοδυτικό τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού μεταξύ Βερμούδων, Πουέρτο Ρίκο και της πόλης του Μαϊάμι στις ΗΠΑ, κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

«Ο αριθμός των αγνοούμενων αεροσκαφών στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ο ίδιος όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο, σύμφωνα με τα ποσοστά», δήλωσε ο Κρουζελνίσκι, στην διαδικτυακή πύλη News.com.au, επικαλούμενος στοιχεία από την LLOYD’S του Λονδίνου και την Αμερικανική Ακτοφυλακή.
Λόγω της εγγύτητας της περιοχής με τον Ισημερινό και με «μια πλούσια περιοχή του κόσμου» δημιουργείται μεγάλη κίνηση, τόνισε ο επιστήμονας. Αναφορικά με τις εξαφανίσεις ο Κρουζελνίσκι τόνισε ότι «υπήρχε ένας έμπειρος άνθρωπος, οι υπόλοιποι ήταν άπειροι» και κατά την διάρκεια των συμβάντων οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές «είχε κύματα που έφταναν τα 15 μέτρα».
Αναφερόμενος  στην Πτήση 19, την μοίρα των πέντε αεροσκαφών των ΗΠΑ που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων το 1945, δήλωσε ότι ο επικεφαλής της υπολοχαγός, Τσαρλς Τέηλορ, διέταξε να πετά προς ανατολάς, αν και του είχαν προτείνει να πετάξει προς την αντίθετη κατεύθυνση, κατά τον Κρουσελνίσκι.
«Αν ακούσετε τις συνομιλίες μέσω ασυρμάτου, ορισμένοι κατώτεροι είχαν ρωτήσει: «Γιατί δεν πετάμε δυτικά;» και ο πιλότος απήντησε: «Γιατί να μην πετάμε προς την Ανατολή;», ανέφερε ο επιστήμονας αποδίδοντας την ευθύνη για την καταστροφή στον Τέηλορ.

Αντλίες αέρα
Ωστόσο, επιστήμονες από το Colorado State University, των ΗΠΑ, πρότειναν μια άλλη πιθανή εξήγηση για τις περίεργες εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Κατά την άποψή τους, θα μπορούσαν να οφείλονται σε έναν εξαγωνικό σχηματισμό στα σύννεφα, που εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από τις ακτές της Φλόριντα.

Σε ένα πρόγραμμα για το Discovery Science, ο Στήβ Μίλερ, μετεωρολόγος στο πανεπιστήμιο, εξήγησε ότι οι εξαγωνικοί σχηματισμοί δημιουργούν ισχυρές «αντλίες αέρος» που εκπέμπουν ανέμους οι οποίοι αναπτύσσουν ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα και κύματα ύψους μέχρι 14 μέτρων, αρκετά για να προκαλέσουν αεροπορικές και θαλάσσιες καταστροφές.
okoursaros.gr