Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Aλιεύματα εκ του Διαδικτύου...  (Αναγνώστηκε 764 φορές)

Δεκέμβριος 19, 2016, 11:41:55 μμ
Απάντηση #15
 • Ιεροφάντης
 • ****
 • Μηνύματα: 474
 • Δημοτικότητα: +7/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Γερμανία: Αυστηρές ποινές στα social media

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σκοπεύει να εξετάσει τη θέσπιση νέων νόμων, οι οποίοι θα αναγκάζουν τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, να αναλαμβάνουν πιο ενεργό ρόλο στον έλεγχο για παράνομη διάδοση της ρητορικής του μίσους στις ιστοσελίδες τους, αναφέρει σε δημοσίευμά ο Guardian.
 
 Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση της καγκελάριου 'Αγγελα Μέρκελ περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικών συστημάτων για την καταγραφή καταγγελιών, ενώ οι εταιρείες θα υποχρεούνται να δημοσιεύουν τον αριθμό αυτών.
 
 Στις διαδικτυακές πλατφόρμες που δεν πληρούν αυτές τις νομικές απαιτήσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα βάσει του παγκόσμιου κύκλου των εργασιών τους ή θα αντιμετωπίζουν χρηματικές ποινές έως και 500.000 ευρώ για την αποτυχία τους να διαγράφουν από τα δίκτυά τους εντός 24 ωρών αναρτήσεις που υποθάλπουν το μίσος.
 
 Στη Γερμανία, η οποία έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς νόμους που αφορούν στη ρητορική μίσους, η απογοήτευση της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά, αφού οι εταιρείες τεχνολογίας φαίνεται πως δεν παίρνουν σοβαρά την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες τους.
 
 Μία ειδική ομάδα, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Google, του Facebook και του Twitter και είχε συσταθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάικο Μας το φθινόπωρο του 2015, είχε δεσμευτεί πως κύριος στόχος της θα ήταν η διαγραφή παράνομων αναρτήσεων εντός 24 ωρών.
 
 Ωστόσο, σε κυβερνητική έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, διαπιστώνεται ότι οι εταιρείες τεχνολογίας δυσκολεύονται σημαντικά στην έγκαιρη και επαρκή αντίδρασή τους στις παραβιάσεις του νόμου, με το Facebook να διαγράφει το 46% των παράνομων αναρτήσεων, το YouTube το 10% και το Twitter μόλις το 1%.
 
 «Εξετάζουμε ήδη λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι των διαδικτυακών πλατφορμών θα φέρουν ποινική ευθύνη για το περιεχόμενο που δεν έχει διαγραφεί και το οποίο παραβιάζει το γερμανικό δίκαιο. Φυσικά, εάν άλλα μέτρα δεν λειτουργήσουν θα πρέπει να σκεφτούμε επίσης και το ενδεχόμενο των προστίμων.
 
 Αυτό θα αποτελούσε ισχυρό κίνητρο για γρήγορη δράση», ανέφερε σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα The Observer ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης.

http://nooz.gr
Bang the head that doesh't bang!
Ιανουάριος 29, 2017, 09:59:56 πμ
Απάντηση #16
 • Ιεροφάντης
 • ****
 • Μηνύματα: 474
 • Δημοτικότητα: +7/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Facebook: Νέα σελίδα τα βασικά για το απόρρητο

Το Facebook δείχνει να προσπαθεί να παραδώσει ευκολότερους τρόπους ελέγχου και δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο δίκτυο σε κάθε χρήστη.
 
 Η εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε μια νέα σελίδα με τίτλο «τα βασικά για το απόρρητο» που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς μπορείτε να βρείτε τα εργαλεία που χρειάζονται για να προσαρμόσετε τους λογαριασμούς σας στο Facebook.
 
 «Τα Βασικά για το Απόρρητο προσφέρουν βελτιωμένη λειτουργικότητα σε κορυφαία θέματα με βάση τις πιο συχνές ερωτήσεις σας σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια. Αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τα σχόλιά σας. Τα πάντα είναι οργανωμένα έτσι ώστε οι πληροφορίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας να είναι εύκολο να βρεθούν. Τα Βασικά στοιχεία της ιδιωτικής ζωής σας είναι ένας οδηγός διαδραστικής καθοδήγησης με 32 θέματα και διατίθεται σε 44 γλώσσες,» αναφέρει το Facebook.
 
 Η σελίδα επιτρέπει ένα Privacy Checkup με λίγα μόνο click, επεξηγώντας κάθε όρο.
 
 Πηγή: SecNews.gr
Bang the head that doesh't bang!
Ιανουάριος 29, 2017, 10:02:39 πμ
Απάντηση #17
 • Ιεροφάντης
 • ****
 • Μηνύματα: 474
 • Δημοτικότητα: +7/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Scientific Linux 7.3 με τη δύναμη του Red Hat

o Scientific Linux είναι μια recompiled διανομή του Red Hat Enterprise Linux, που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Fermi National Accelerator Laboratory και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών ή όπως μας είναι γνωστός, European Organization for Nuclear Research (CERN).

To Scientific Linux είναι σχετικά μια άγνωστη διανομή, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους κλώνους του Red Hat Enterprise Linux. Το όνομα της αν και δείχνει ότι είναι μόνο για επιστήμονες, την αδικεί. Φυσικά η διανομή δεν είναι μόνο επιστήμονες, και το πήρε επειδή η ανάπτυξη και η συντήρησή της γίνεται από επιστημονικούς οργανισμούς.

Παρά το γεγονός ότι η διανομή έχει σαν στόχο να είναι πλήρως συμβατή με το Red Hat Enterprise Linux, παρέχει και επιπλέον πακέτα που δεν βρίσκονται στο RHEL Τα πιο αξιοσημείωτα από αυτά είναι διάφορα συστήματα αρχείων, όπως τα Cluster Suite και Global File System (GFS), FUSE, OpenAFS, Squashfs και Unionfs. Υποστηρίζει wireless networking με Intel wireless firmware, MadWiFi και NDISwrapper. Έρχεται με Sun Java και Java Development Kit (JDK), μαζί με το lightweight IceWM window manager. Διαθέτει την R – μια γλώσσα για statistical computing, καθώς και το Alpine email client.

H ανακοίνωση της ενημερωμένης έκδοσης αναφέρει:

«Ο δίσκος εγκατάστασης των 4,7 GB του Scientific Linux 7.3 δεν κυκλοφορεί πια. Έχουμε διατηρήσει τον dual-layer δίσκο εγκατάστασης Έχουμε, διατηρήσει το ‘Everything’ image, το οποίο υπερβαίνει το μέγεθος του dual-layer, αλλά περιέχει όλα τα πακέτα. Το OpenAFS έχει ενημερωθεί στην έκδοση 1.6.20. Υπάρχει μια νέα Άδεια χρήσης του Scientific Linux (Scientific Linux End User License Agreement ή EULA). Το νέο EULA περιλαμβάνει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη σύμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία η Fermilab αναπτύσσει το Scientific Linux. Το Scientific Linux context plugin έχει τροποποιηθεί για να είναι λιγότερο επιθετικό στη χρήση των πόρων δικτύου.»

Πηγή: SecNews.gr
Bang the head that doesh't bang!
Ιανουάριος 29, 2017, 10:06:09 πμ
Απάντηση #18
 • Ιεροφάντης
 • ****
 • Μηνύματα: 474
 • Δημοτικότητα: +7/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Στην Μαδρίτη, η πρώτη πεζογέφυρα από 3D printer


Οι Καταλανοί είναι πρωτοπόροι. Ιδιαίτερα, σε θέματα που αφορούν τον διάλογο του παλαιού με το νέο στον αστικό πολεοδομικό ιστό. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη πεζογέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή κατασκευάστηκε από το IAAC, το ινστιτούτο εξελιγμένης αρχιτεκτονικής της Καταλονίας.

Η πεζογέφυρα κοσμεί πλέον το αστικό πάρκο της Καστίγια-Λα Μάντσα, στην αραιοκατοικημένη περιοχή Alcobendas, στην Μαδρίτη. Έχει μήκος 12 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρα. Φιλοδοξεί να καταδείξει ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές για μη οικιακή χρήση.

Ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που θέτει η νομοθεσία που έχει να κάνει με δημόσιο χώρο: ο καθένας μπορεί να διασχίσει τη γέφυρα, η οποία, ως αστική υποδομή, ενσωματώνεται στο φυσικό περιβάλλον του πάρκου.
Bang the head that doesh't bang!
Ιανουάριος 29, 2017, 10:08:20 πμ
Απάντηση #19
 • Ιεροφάντης
 • ****
 • Μηνύματα: 474
 • Δημοτικότητα: +7/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
"Έξυπνο" κουτί για χάπια από μαθητές

Μαθητές γυμνασίου της Ρόδου κατασκεύασαν ένα «έξυπνο» κουτί για χάπια το οποίο θα υπενθυμίζει στους ηλικιωμένους( και όχι μόνο) πότε θα πρέπει να πάρουν τα φάρμακά τους.
 
 Η ιδέα και η υλοποίησή της ανήκει στην ομάδα start-up πρωτοτύπησης Roboholics, του 1ου Γυμνασίου Ρόδου και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος«Εικονική Επιχείρηση 2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece.
 

 Το «έξυπνο» κουτί (b-χ@πι το ονόμασαν οι μαθητές) έχει δύο συρτάρια και κάθε συρτάρι έχει έξι θήκες στις οποίες αντιστοιχεί ένα λαμπάκι ενώ στο πλάι του κουτιού, υπάρχει ένας βομβητής. Το κουτί λειτουργεί ως εξής: Όταν έρθει η συγκεκριμένη ώρα για να πάρει τα χάπια του ο χρήστης, τότε χτυπάει ο βομβητής και ανάβει το λαμπάκι. Όταν ο χρήστης ανοίξει το συρτάρι και πάρει τα χάπια του, τότε σβήνει το λαμπάκι και σταματάει ο βομβητής. Η αρχική ρύθμιση των ωρών λήψης των φαρμάκων γίνεται εύκολα από το φροντιστή ή το χρήστη, με εφαρμογή από το κινητό τηλέφωνο.
 
 Το b-χ@πι θα παρουσιαστεί στην έκθεση που οργανώνει το ΣΕΝ/JA Greece στις 10 Φεβρουαρίου 2017 και σκοπός των μαθητών είναι να κυκλοφορήσουν το προϊόν τους στην αγορά. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, έχουν έρθει επαφή με φαρμακευτική εταιρεία και εξετάζεται η δυνατότητα συνεργασίας. Η όλη προσπάθεια έγινε με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου του Chalmers, της Σουηδίας.
 

 «Χρησιμοποιήσαμε το Διαδίκτυο για να επικοινωνήσουμε, να βρούμε πληροφορίες και να αξιοποιήσουμε υλικό, που άλλοι makers, πριν από εμάς, είχαν δημοσιεύσει. Στη συνέχεια βιώσαμε απρόβλεπτες ανατροπές που μας απογοήτευσαν αλλά δεν εγκαταλείψαμε. Αναζητούσαμε τρόπους και πόρους για συνεχίσουμε την πορεία μας. Δεν θέλαμε να αναπαράγουμε, αλλά να παράγουμε γνώση. Θέλαμε η γνώση να γίνει προϊόν που να μετράει στον πραγματικό κόσμο» αναφέρουν οι μαθητές της ομάδας σε ανάρτησή τους στο blog του σχολείου τους αναφερόμενοι στην προσπάθειά τους.
 
 Υπεύθυνη για την υλοποίηση και το συντονισμό του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός Αγγελική Νικολάου, που είναι αρχιτέκτονας μηχανικός.
 
 
 

 
Bang the head that doesh't bang!