Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Να πούμε για το θεάρεστο έργο της εκκλησίας;  (Αναγνώστηκε 4415 φορές)

Νοέμβριος 03, 2016, 02:30:36 μμ
Απάντηση #15
  • Επισκέπτης
σαν να βρίσκεσαι ανάμεσα στον Ήλιο και στον Ερμή και ένας αστεροειδής σε απειλεί να σε καταστρέψει.
αντί να βρεις τον σύνδεσμο σκοντάφτεις στον αστεροειδή και αρχίζεις και το αναλύεις αυτό θα κάνει αυτό εκείνο θα κάνει το άλλο,, δεν συμφωνώ ΄, όχι επαυξάνω και ούτε καθ' εξής.........αντιφάσεις μέσα στον διάλογο , σκότος και φως μέσα και έξω αλλά συνυπάρχουν μέχρι ο ισχυρότερος να  υπερισχύσει
κάθε άνθρωπος έχει τον θεό μέσα του και περιμένει να τον ενεργοποιήσει. Σαν το 8 άπειρο να προσθέσει και το 1 που είναι ο άνθρωπος. Να μην χρειαστεί να γυρίσει στην πηγή και να ξαναεπιστρέψει νοώντας την ενθύμιση της ψυχής του πνεύματος ότι κάτω όλα πρέπει να κατανοούνται και όχι όταν φεύγεις από την ζωή.
κάποτε είχαμε γράψει τι είναι η αμαρτία σε ρόλο ατομικό , προσωπικό ,νομικό ,θρησκευτικό ,επιστημονικό κοκ,ότι και αυτό προκαλεί μια ενοχή στην ψυχή που δεν την αφήνει να πετάξει και να βρει το πραγματικό της ρόλο. Να τείνει δηλαδή στο φόβο και στον έλεγχο . στο θέμα του θεάρεστου έργου της εκκλησιάς θα τονίσω ότι παλιότερα δεν υπήρχαν εκκλησίες αλλά ναοί δηλαδή εκεί ήταν το σπίτι του θεού και όχι σαν όρος η εκκλησία το μάζωμα των πιστών για να κάνουν μια συνήθεια ως λειτούργημα. Σαν ρουτίνα , το αρχίζεις και συνέχεια το επαναλαμβάνεις από την αρχή και την επόμενη το ξαναρχίζεις. Πώς αυτό θα σε συναντήσει εάν εσύ δεν το προσκαλέσεις; Τι χρειάζεται όμως από σένα ......Σαν παιδί που κρατά στην αγκαλιά και στο προσφέρει...περιμένει από σένα αυτό το παιδί να του μάθεις ότι αυτήν η σύνδεση υπάρχει και όταν το παιδί μεγαλώσει θα γίνει αυτό που δεν πιστεύουν. Στην καλύτερη έκδοση σαν τυχερό παιδί περιμένει να το αντιληφθείς και να ξεφύγεις από τις σκέψεις που έχουν καταγραφεί από άλλους και να βρεις την δική σου σκέψη στο λόγο σου να υπάρχει , κάτι πρωτότυπο και εξίσου πηγαίο. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις πάντα σε ένα κανόνα υπάρχει εξαίρεση .
Νοέμβριος 20, 2016, 02:58:46 μμ
Απάντηση #16
  • Νέο Μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 13
  • Δημοτικότητα: +4/-0
Εγω ειμαι ορθοδοξος χριστιανοδωδεκαθεος,Οποιος μπερδευεται δεν νομιζω να λεω κατι διαφορετικο απο τον ισομερη συντονισμο της ορφικης θεογνωσιας με την ανθρωποθεωτικη διδασκαλια του Εμμανουηλ Ιησου Χριστου.
Το προβλημα με τις θρησκειες ειναι οτι κολλησαν στον προσδιορισμο της Αληθειας.
Ο φοβος και η λαχταρα να μην πεθανουμε οσο ζουμε,αλλα και οταν πεθανουμε να μην χαθει για παντα το σωμα και το πνευμα μας ,αυτο ειναι που γεννησε στον ανθρωπο την ιδεα του σωτηρα Θεου ,και παρα περα τις πολλες μορφες των Θρησκειων .
Τις πολλες θρησκειες αναλογα με τον τοπο,την εποχη,τον λαο,και τον πολιτισμο καθε λαου.