Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Για πρώτη φορά κινηματογραφήθηκαν μπλε αστραπές, από το διάστημα.(Βίντεο)  (Αναγνώστηκε 1113 φορές)

Φεβρουάριος 09, 2017, 09:58:03 μμ
 • Ιεροφάντης
 • ****
 • Μηνύματα: 474
 • Δημοτικότητα: +3/-0
Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω μπλε κεραυνούς και αστραπές.

245 φορές αναβοσβήνουν οι μπλε αστραπές και κεραυνοί που καταγράφηκαν από διαστημικό σταθμό που πέταξε 250 μίλια πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης. Τρελή δραστηριότητα!

Για χρόνια οι επιστήμονες συννέλεγαν στοιχεία για τους κόκκινους κεραυνούς,τα μπλε τζετ,και εξωτικά είδη ηλεκτρικών εκκενώσεων, που προέρχονται από καταιγίδες.
Μόλις μία εβδομάδα μετά την άφιξή του στον διεθνή διαστημικό σταθμό, Ο Δανός  αστροναύτης ,Ανδρέας Mogensen, κατέγραψε την καλύτερη απόδειξη ότι υπάρχουν μπλε αεριωθούμενοι κεραυνοί και αστραπές.
Το Εθνικό Διαστημικό  Ινστιτούτο της Δανίας έχει πλέον δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας πολλά χιλιόμετρα σε κλίμακα, με μπλε φλας γύρω από 18 χλμ υψόμετρο, ακόμα και μια παλλόμενη μπλε λάμψη που φτάνει τα 40 χλμ. Ένα βίντεο που καταγράφεται από τον Ανδρέα, που πέταξε πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης, με 28 800 km/h στο σταθμό, δείχνει τα ηλεκτρικά φαινόμενα σαφώς – το πρώτο του είδους του.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω δει ποτέ μπλε κεραυνούς, που πυροβολούν όπως αυτό», είπε ο Mogensen.
Το βίντεο δείχνει επίσης ένα αραχνοειδές κουβάρι κόκκινο,με ξωτικά που αναβοσβήνει πάνω από τα σύννεφα. Οι δορυφόροι έχουν τεκμηριώσει  τέτοια φαινόμενα και παλαιότερα, αλλά ο Mogensen είχε πολύ καλύτερη θέα των φαινομένων.
Η στενή μελέτη των φαινομένων αυτών, ονομάζονται παροδικά φωτεινά συμβάντα, θα μπορούσε να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πλήρως πώς η ατμόσφαιρα εξυπηρετεί σαν ασπίδα ενάντια στη διαστημική ακτινοβολία.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα-, αλλά ακόμη περισσότερο, που οι ερευνητές θα είναι σε θέση να διερευνήσουν αυτές τις ενδιαφέρουσες καταιγίδες με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα,» δήλωσε ο Mogensen σήμερα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.
πηγη
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com
Ιούνιος 02, 2017, 09:20:43 μμ
Απάντηση #1
 • Νέο Μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 11
 • Δημοτικότητα: +0/-0
Το διάστημα, ήταν είναι και θα είναι πάντοτε από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για μένα. Θες η απεραντοσύνη που μας περικλύει, το μυστήριο που δε θα λύσουμε ποτέ, η άγνοια για το τι υπάρχει γύρω μας; Ό,τι και αν είναι το κάνει απρόσιτο και συνάμα συναρπαστικό. Κάτι τέτοια φαινόμενα σαν αυτές τις αστραπές ή Βόρειο Σέλας (το οποίο είχα δει από κοντά σε ένα ταξίδι μου στη Σουηδία με κάτι πακέτα DreamTrips και ήταν απλά μαγευτικά), δίνουν μια άλλη χρωματική νότα στον κόσμο μας και μ' αφήνουν «τρομαγμένη» μπροστά στη θέα τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 29, 2017, 05:52:38 μμ από Αφροδίτη »
Ιούνιος 04, 2017, 11:46:46 πμ
Απάντηση #2
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 677
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω το θέμα (μου αρέσει το ...ΕλληνοΔανεζικο όνομα του επιστήμονα ;D ),τέτοια θέματα μπορεί να είναι πρωτοφανή για την ΕESA, αλλά είναι γνωστά στην NASA και σε άλλα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο.
Και έχουν φωτογραφηθεί ή βιντεοσκοπηθεί και από δορυφόρους...

Bang the head that doesh't bang!