Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ  (Αναγνώστηκε 2181 φορές)

Δεκέμβριος 03, 2016, 09:57:59 πμ
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 178
 • Δημοτικότητα: +5/-0
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ  ΠΙΕΣΗΣ – προς ποια κατεύθυνση κινείται πραγματικά ο πλανήτης;

Του MICHAEL JANITCH  (dutchsinse)
https://dutchsinse.com/

Μετά από 7 χρόνια έρευνας, και αμέτρητες ώρες ζωντανών μεταδόσεων σεισμικών γεγονότων, ένας παγκόσμιος χάρτης μεταφοράς σεισμικής πίεσης (GSPT) έχει πλέον επίσημα δημιουργηθεί προς δημόσια χρήση.

Χάρη στον Sue Μο, έναν αφοσιωμένο χρήστη από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτοί οι χάρτες έχουν αναλυθεί ικανοποιητικά για δημόσια χρήση!

Ο χάρτης αυτός βασίζεται στην παρατήρηση της εξέλιξης των σεισμικών γεγονότων (σεισμοί μεγάλου ή ρηχού εστιακού βάθους) που συμβαίνουν καθημερινά, εβδομαδιαία, και μηνιαία σε όλο τον πλανήτη. Η σεισμική μεταφορά πίεσης όπως έχει παρατηρηθεί, δημιουργεί σεισμούς παρόμοιου μεγέθους που απλώνονται με σημείο εκκίνησης τον Δυτικό Ειρηνικό.dutchsinseeqprogressiona3print

Η σεισμική ακολουθία ξεκινά από το Δυτικό Ειρηνικό, όπου γεννώνται  πολλαπλοί σεισμοί μεγάλου βάθους (άνω των 300 μιλίων / 400+ χλμ), οι οποίοι συνήθως εκδηλώνονται στις περιοχές που σημειώνονται με το γράμμα "D" στο χάρτη. Τα σημεία "Χ" υποδεικνύουν το πού τελικά αυτή η σεισμική πίεση σταματά.

Ενώ υπάρχουν πράγματι και άλλες περιοχές στον πλανήτη που εκδηλώνονται σεισμικά γεγονότα μεγάλου εστιακού βάθους, οι σεισμοί έχουν την τάση να συγκεντρώνονται σε κάποια συγκεκριμένα σημεία ξανά και ξανά σε ημι-εβδομαδιαία βάση (ή και λιγότερο χρόνο σε ορισμένες περιπτώσεις).

Όπως εξηγείται στο παρακάτω βίντεο, οι σεισμοί μεγάλου βάθους οδηγούν σε πιο επιφανειακούς μεγαλύτερους σεισμούς, οι οποίοι στη συνέχεια απλώνεται κατά μήκος των μεγάλων ορίων των πλακών που εκτείνονται από το Δυτικό Ειρηνικό, διασχίζοντας τον πλανήτη μέχρι την Ευρώπη, καθώς επίσης τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική.

Συνήθως χρειάζονται μόνο 5 έως 7 ημέρες ώστε η σεισμική πίεση να εκδηλωθεί σε όλο τον πλανήτη, φτάνοντας μέσα μέρες σε ολόκληρες ηπείρους, προκαλώντας σεισμούς παρόμοιου μεγέθους κατά μήκος της διαδρομής, καθώς η πίεση μεταφέρεται από περιοχή σε περιοχή και εξαπλώνεται σε τεράστιες αποστάσεις (χιλιάδες μίλια / χλμ.) σε σύντομο χρονικό διάστημα.

https://youtu.be/vTMit7Y9SI0

Όπως εξηγείται στο παραπάνω βίντεο, οι σεισμοί μεγάλου εστιακού βάθους ασκούν πίεση στις τεκτονικές πλάκες, ενώ πίεση ανεβαίνει από το μανδύα προς την  "ασθενόσφαιρα".

Η πίεση που ανεβαίνει διαμέσου του μανδύα ουσιαστικά προέρχεται από τον πυρήνα της γης.
Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη (και υπόθεση), ο εσωτερικός πυρήνας της Γης δεν είναι στερεός και δεν αποτελείται από μέταλλα.   

Αντ 'αυτού έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ταλαντευόμενος εσωτερικός πυρήνας αποτελείται από ενέργεια πλάσματος τροφοδοτούμενη από ηλεκτρόνια που ανακυκλώνονται μέσω αυτού του εσωτερικού «πυρσού πλάσματος".Σε αυτό το θέμα εστιάζεται το ενδιαφέρον των γεωλόγων, και των σεισμολόγων και έχει οδηγήσει σε νέες έρευνες, και δημοσιεύσεις ανακαλύψεων.

Ακολουθεί βίντεο του dutchsinse
Σύνδεση ασθενόσφαιρας και σεισμών μεγάλου βάθους

https://youtu.be/pbKSkGoCP1M
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 05, 2016, 12:02:38 πμ από Stranger »
Δεκέμβριος 07, 2016, 11:43:25 πμ
Απάντηση #1
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 178
 • Δημοτικότητα: +5/-0
06/12/2016 - Νέα χάρτη σεισμικής εξέλιξης
https://youtu.be/x1Y_VgVaOoI

δωρεάν έκδοση του earthquake3D
http://www.wolton.net/quake.html
Ιανουάριος 10, 2017, 10:36:29 μμ
Απάντηση #2
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 178
 • Δημοτικότητα: +5/-0
Dutchsinse : Σεισμός Μ7.3 με μεγάλο εστιακό βάθος στο Δυτικό Ειρηνικό = πιθανότητα M8.3 έως M9.3

https://youtu.be/EviSzJeMM7I

Σεισμός M7.3 σημειώθηκε στο Δυτικό Ειρηνικό με εστιακό βάθος 612.7 χλμ. Το μεγαλύτερο που σημειώθηκε εδώ και χρόνια.

http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us10007s9c#executive

188 χιλιόμετρα ΝΝΑ του Tabiauan, Φιλιππίνες (κάτωθεν των Φιλιππίνων + Μαλαισίας).

Η πρόγνωση και σεισμική παρακολούθηση που εκδόθηκε στις 7 Ιαν, 2017 ανέφερε μέχρι και M7.9 σεισμό στις Φιλιππίνες. Αυτός επίσης είναι ο μεγαλύτερος σεισμός του έτους που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες. Η προειδοποίηση δόθηκε 72 ώρες πριν την εκδήλωση δείτε την προειδοποίηση εδώ:

https://youtu.be/8kY8yOoG5lU

Το εστιακό βάθος του σεισμού 612.5 χλμ. είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. οι σεισμοί μεγάλου βάθους οδηγούν σε πιο επιφανειακούς μεγαλύτερους σεισμούς.

Προειδοποίηση για Ιαπωνία, Παπούα Νέα Γουινέα (Θάλασσα του Σολομώντα) και Ινδονησία  για σεισμική δραστηριότητα (μεγαλύτερη των προηγούμενων εβδομάδων) Μ6.5 και άνω. Οι μεγαλύτεροι σεισμοί θα μπορούσε να φθάσουν σε μέγεθος έως και  +1με +2 από τον βαθύ M7.3 - πιθανότητα για ένα πολύ μεγάλο σεισμό (M8.3 έως M9.3).

Εάν συμβούν μεγαλύτεροι σεισμοί, θα πρέπει να εκδηλωθούν Δυτικά από εκεί που εκδηλώθηκε ο σεισμός των Φιλιπίνων με το μεγάλο εστιακό βάθος, δημιουργώντας πρόσθετη πίεση σε όλη τη περιοχή προς το Βορά και ελαφρώς Ανατολικά ως τη Παπούα Νέα Γουινέα.

Αυτό είναι το μεγαλύτερος βαθύς σεισμός που έχουμε δει εδώ και χρόνια, πράγμα που σημαίνει ολόκληρη η πλάκα του Ειρηνικού πρόκειται να εκτοπιστεί (εκτοπίζεται). Περιοχές όπως η Δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών (Γιουρίκα Καλιφόρνια) θα πρέπει να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για την πιθανότητα σεισμού από M6.8 έως Μ7.0.

Μεσοδυτικές ΗΠΑ θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για σμήνη σεισμών των 3Μ με λίγους σεισμούς μεσαίας κατηγορίας M4.0, με πιθανότητα για κάτι μεγαλύτερο.

Αυτή η εβδομάδα πρόκειται να είναι μια εβδομάδα μετατοπίσεων γύρω από τον πλανήτη .. προς την Ευρώπη και την Μέσο-ατλαντική κορυφογραμμή.

Ιταλία, Νότια Ευρώπη, Μεσόγειος - έχετε μόνο 3-4 μέρες το πολύ πριν αρχίσετε να βλέπετε μια εισροή των νέων σεισμικών πιέσεων, που θα αυξήσει τα μεγέθη έως και 3X. Αυτό σημαίνει μια αύξηση ισχύος 1,000% από τους M3.0 που έχουμε ήδη δει. Μεγάλη πιθανότητα σεισμικής δραστικότητας M6.0 στην Ελλάδα. Για την Κεντρική Ιταλία πιθανόν M5.0.

BPEarthWatch: Χτύπησε ο βαθύτερος καταγεγραμμένος σεισμός

https://youtu.be/CjFPxiqHvi4

Ο προηγούμενος βαθύτερος σεισμός Μ8.3 σημειώθηκε στις 24 Μαΐου 2013. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 400 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλη Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι της Ρωσίας με εστιακό βάθος 609 χιλιόμετρα κάτω από το θαλάσσιο πυθμένα.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 11, 2017, 12:40:21 πμ από filarianna1 »
Φεβρουάριος 25, 2017, 07:19:40 μμ
Απάντηση #3
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 178
 • Δημοτικότητα: +5/-0
7 έως 10 ημέρες προειδοποίησης σεισμών από 20 – 21/2 (M 6.5 - 42km E of Padilla, Bolivia βάθος 597.9 km).

Ήδη από το πρώτο 2ήμερο υπήρξαν σεισμοί της τάξεως των 5+ ρίχτερ, για όσους παρακολουθούν το φαινόμενο.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2017/02/24/69140/main/fiji.jpg

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του ευρωμεσογειακού ινστιτούτου, Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ, μεγάλου εστιακού βάθους 431 km σημειώθηκε στα νησιά Φίτζι. Δεν υπήρξε καμία αναφορά για ύπαρξη τραυματιών ή ζημιών από το σεισμό.

http://cdn.cnngreece.gr/images/news/2017/02/24/seismos.PNG

Ενώ το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), αναφέρει σεισμό 6.9 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 396.1 km.

https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us20008m3t#executive

Σύμφωνα με τον dutchsinse,

https://youtu.be/KuuO_MMen2I

η σεισμική μεταφορά πίεσης όπως έχει παρατηρηθεί, δημιουργεί σεισμούς παρόμοιου μεγέθους που απλώνονται με σημείο εκκίνησης τον Δυτικό Ειρηνικό. Οι σεισμοί μεγάλου βάθους οδηγούν σε πιο επιφανειακούς μεγαλύτερους σεισμούς τουλάχιστον +1. Μετά τον σεισμό των Φίτζι [ανάμεσα σε σημείο εκκίνησης D], αναμένεται σεισμός 7.9 Ρίχτερ. Με προειδοποίηση πιθανότητας σεισμού 27 προς 28 Φεβρουαρίου για τα κεντρικά της Νέας Ζηλανδίας. Ελπίζοντας, εάν είναι στα Κεντρικά (Σύμφωνα με το ιστορικό), για σεισμό μικρότερου μεγέθους περίπου στα 6.5, σε αντίθεση με τα βόρεια ή νότια της Ν.Ζ.

στις 24/2 ο ηλιακός άνεμος https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82
είχε ταχύτητα 565.7 kim/sec

http://spaceweather.com/archive.php?view=1&day=24&month=02&year=2017

Η Ηλιακή κηλίδα AR2638  έχει αναπτύξει «βήτα-γάμμα» μαγνητικό πεδίο ικανό  για M-Class ηλιακές εκλάμψεις. Η περίοδος προσέγγισης του ηλιακού ανέμου στη Γη είναι περίπου 2 ημέρες. Σε μία περίοδο 2 ημερών πιθανότατα να δούμε αύξηση του ηλιακού ανέμου. Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο παραπάνω υπάρχει το λινκ spaceweather.com/.

Στο παρακάτω βίντεο μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση του BPEarthWatch

https://youtu.be/umKjwkg8sQw

να υπενθυμίσω πως εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο πλανήτης Δίας και ο Νιμπίρου να είναι ένα και το αυτό. Ο Nibiru (επίσης Neberu, Nebiru) είναι όρος της βαβυλωνιακής αστρονομίας – αντίθετα με τη θεωρία Ζεκάρια Σίτσιν – που στα Ακκαδικά, μεταφράζεται ως «διέλευση» ή «σημείο μετάβασης», ειδικά των ποταμών δηλαδή διαβάσεις ποταμών ή βάρκες.
Ο Deus Summus (=Υπέρτατος θεός) που ποιμαίνει τα αστέρια σαν πρόβατα και που στη Βαβυλώνα ταυτίζεται με τον Marduk. Στο MUL.APIN

Ο  Nibiru αναγνωρίζεται ως ο πλανήτης Δία και περιγράφεται από τους σημερινούς επιστήμονες ως αποτυχημένος αστέρας.
Στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία ο Δίας ήταν ο βασιλιάς των θεών, μια θεότητα που κατέστρεψε ένα παλαιότερο γένος εκείνο των Τιτάνων και έγινε ο κύριος του ουρανού και της Γης. Όσο παράξενο και αν φαίνεται, η επιστημονική θεωρία προσδίδει αξιοπιστία σε αυτή την ιστορική μυθιστοριογραφία. Παρεκκλίνοντας προς τον ήλιο, ο Δίας, o καταστροφέας των κόσμων, άνοιξε το δρόμο για τη Γη ώστε να σχηματιστεί – με τη βοήθεια του Κρόνου. Ο Δίας ακόμα ποιμαίνει σμήνη αστεροειδών, στέλνοντας περιστασιακά μερικές ακίνδυνες βολίδες στο διαστρικό χώρο ή σε καταστροφική πορεία σύγκρουσης με τη Γη και τους άλλους πλανήτες.

Με αφορμή την δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου στις 26 Φεβρουαρίου 2017, η μελέτη πάνω στη συμπεριφορά του πλανήτη Δία και των φεγγαριών που τον περιβάλουν, μέσω των μεγαλύτερων τηλεσκοπίων του κόσμου, είναι σημαντική. 
Απρίλιος 04, 2017, 08:30:35 πμ
Απάντηση #4
 • Μύστης
 • ***
 • Μηνύματα: 178
 • Δημοτικότητα: +5/-0
3/4/2017 Μποτσουάνα Αφρική. Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.  Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 132 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μογιαμπάνα, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 29 χιλιόμετρα.

https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us10008e3k#executive

Ο σεισμός μετρήθηκε από τα τοπικά σεισμολογικά ινστιτούτα στους 6,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο, ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ.

https://youtu.be/1Gm2lIWoaF0
 
Σεισμός τέτοιου μεγέθους είχε να χτυπήσει πάρα πολλά χρόνια τη Νότια Αφρική. Από ότι παρακολούθησα στο κανάλι του dutchsinse πρόκειται για σημείο "Χ" του παγκόσμιου χάρτη μεταφοράς σεισμικής πίεσης (υποδεικνύει σημείο όπου η σεισμική πίεση σταματά). Στην περιοχή δεν υπάρχουν ηφαίστεια ή κάτι που να δικαιολογεί σεισμό τέτοιου μεγέθους ενώ ο σεισμός ήταν ρηχού εστιακού βάθους.

Είχε προηγηθεί σεισμός της τάξεως των 5.2
https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us10008e0f#executive
8χλμ νότια του Stilfontein, Νότια Αφρική με εστιακό βάθος 5χλμ.

Τα 2 επίκεντρα βρίσκονται κοντά σε ορυχεία χρυσού και διαμαντιών. Μπορεί στις 2 περιοχές να μην υπάρχουν εμφανή ηφαίστεια όμως διαμάντια και χρυσός υποδεικνύουν θέσεις πολύ αρχαίων θαμμένων ανενεργών ηφαιστείων.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν σεισμοί μεγάλου εστιακού βάθους σε άλλες περιοχές του πλανήτη και  από την 1η Απριλίου, έντονες Ηλιακές εκλάμψεις. Ίσως εφιστούν προσοχή οι αντίποδες της Μποτσουάνα, δηλαδή Χαβάη - βόρειος Ειρηνικός.

http://spaceweather.com/

Με μικρή προειδοποίηση, η ηλιακή κηλίδα AR2644 εξερράγη την 1η Απριλίου εκλύοντας μεγάλη ακτινοβολία (η ισχυρότερη ηλιακή έκλαμψη του έτους).
Η ηλιακή κηλίδα ολοκληρώνεται στις 2 Απριλίου με ένα ζευγάρι εκρήξεων M5-class, που ακολουθείται από μια άλλη M5-έκλαμψη στις 3 Απριλίου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, δεν αναμένεται να χτυπήσει κάποια από αυτές τις στεφανιαίες Μαζικές Εκτινάξεις τη Γη.

Εν αναμονή.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 04, 2017, 08:51:22 πμ από filarianna1 »
Απρίλιος 04, 2017, 08:01:00 μμ
Απάντηση #5
 • Μέγας Παλαιός
 • *****
 • Μηνύματα: 677
 • Δημοτικότητα: +9/-0
 • It is madness for sheep to talk peace with a wolf
Χαίρομαι ιδιαιτερως που κάποιος ἀσχολεῖται - ἔστω ἀπό χόμπυ  -με ὅλα αὐτά σε ἕνα φόρουμ σαν το agnosto...

Keep up the good work...
Bang the head that doesh't bang!