Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Η Καταλονία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη απεργία στη σύγχρονη ιστορία.  (Αναγνώστηκε 73 φορές)

Νοέμβριος 08, 2017, 10:08:18 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Η Καταλονία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της περιοχής. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, όπως δήλωσαν, «για μια ρατσιστική δικτατορία και παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών». Η απεργία υποστηρίχθηκε από εκπροσώπους της εθνικής συνδικαλιστικής οργάνωσης της Καταλονίας, ενώ η ηγεσία των δύο μεγάλων καταλανικών συνδικαλιστικών οργανώσεων αρνήθηκε να υποστηρίξει τη δράση, χαρακτηρίζοντάς την πολιτική.

Σε απάντηση, εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί, που δεν έδιναν προσοχή στην αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας, αποφάσισαν να μην πάνε στη δουλειά τους, λέγοντας ότι δεν θα ξεκινήσουν να δουλεύουν έως ότου η Μαδρίτη ακυρώσει τους κατασταλτικούς νόμους όσον αφορά την αυτονομία.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας, όλες οι μεγάλες αρτηρίες μεταφοράς της περιοχής αποκλείστηκαν.
Είναι πάνω από πενήντα αυτοκίνητα και σιδηρόδρομοι σταματημένα. Τα εμπορευματοκιβώτια παραμένουν σε λιμάνια και αεροδρόμια. Αναφέρεται ακύρωση αρκετών πτήσεων για αναχώρηση από τη Βαρκελώνη. Οι διεθνείς αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν την περιοχή με τη Γαλλία είναι επίσης αποκλεισμένοι.
Στην είσοδο της Βαρκελώνης και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Καταλονίας, έχουν σχηματιστεί πολλά χιλιόμετρα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η αστυνομία προσπαθεί να παρέμβει, αλλά οι διαδηλωτές δεν επιτρέπουν στα αστυνομικά αυτοκίνητα να φτάσουν στους χώρους όπου βρίσκονται οι κύριες συγκεντρώσεις.
Αρκετοί αστυνομικοί σταθμοί, όπως έμαθαν οι κάτοικοι της περιοχής, αντικαταστάθηκαν εντελώς από αστυνομικούς της Μαδρίτης και άλλες πόλεις της Ισπανίας.
https://topwar.ru/129128-v-katalonii-nachalas-krupneyshaya-v-noveyshey-istorii-zabastovka.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com