Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Η Κίνα θα αναγκάσει τη Σαουδική Αραβία να εμπορεύεται πετρέλαιο σε γιουάν.  (Αναγνώστηκε 87 φορές)

Οκτώβριος 12, 2017, 11:06:43 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Το Πεκίνο ενδέχεται να "εξαναγκάσει" τη Σαουδική Αραβία να πουλήσει αργό πετρέλαιο σε γιουάν, ενώ άλλοι θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον κύριο οικονομολόγο και διευθύνοντα σύμβουλο της High Frequency Economics, Carl Weinberg. Αυτό θα χτυπήσει το δολάριο των ΗΠΑ, λέει.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Weinberg δήλωσε ότι η Κίνα έχει γίνει βασικός παράγοντας στην αγορά πετρελαίου, καθώς ξεπέρασε τις ΗΠΑ, και θα γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας στον κόσμο.
Η Σαουδική Αραβία "πρέπει να δώσει προσοχή σε αυτό, επειδή σε ένα ή δύο χρόνια μετά, η κινεζική ζήτηση θα υπονομεύσει τη ζήτηση των ΗΠΑ", δήλωσε ο Weinberg στα ΜΜΕ.
"Πιστεύω ότι η τιμολόγηση του πετρελαίου από το γουάν έρχεται και μόλις οι Σαουδάραβες κινηθούν να το αποδεχθούν - όπως θα τους αναγκάσουν οι Κινέζοι - τότε η υπόλοιπη αγορά πετρελαίου θα κινηθεί μαζί τους", πρόσθεσε.
Μια συμφωνία του 1974 μεταξύ του αμερικανικού προέδρου, Richard Nixon,  και του Σαουδάραβα Βασιλιά Faisal ,σήμαινε ότι το Ριάντ δέχεται δολάρια για όλες τις εξαγωγές του πετρελαίου του.
Ωστόσο, πρόσφατα, χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία προσπαθούσαν να αποκλείσουν το δολάριο από το διμερές εμπόριο πετρελαίου. Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είναι οι σημαντικότεροι εξαγωγείς πετρελαίου προς την Κίνα, που εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.
Η Κίνα έχει ήδη πει ότι θέλει να ξεκινήσει ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου που χρεώνεται σε γιουάν και μετατρέπεται σε χρυσό.
Ο βετεράνος επενδυτής, Τζιμ Ρόγκερς, δήλωσε στο RT, τον περασμένο μήνα,  ότι οι χώρες ανησυχούν περισσότερο για τη διαπραγμάτευση σε δολάρια,  γιατί "αν οι ΗΠΑ σας θυμώνουν, απλώς θέτουν τεράστια πίεση σε εσάς, που μπορεί ακόμη και να σας απομακρύνει από την επιχείρηση".
"Η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες το καταλαβαίνουν και προσπαθούν να απομακρύνουν το παγκόσμιο εμπόριο και τα παγκόσμια οικονομικά", δήλωσε ο Rogers.
Τον Ιούλιο, η Ρωσία και η Κίνα υπέγραψαν επενδυτικό ταμείο ύψους 68 δισ. Γιουάν -10 δισ. Δολ.
https://www.rt.com/business/406373-china-saudi-arabia-yuan-oil/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com