Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Η Τουρκία κρύβει τις «άλλες απώλειες» του Στρατού της.  (Αναγνώστηκε 141 φορές)

Δεκέμβριος 11, 2017, 12:40:36 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Στην Τουρκία, οι στρατιώτες που πέφτουν πολεμώντας τους Κούρδους αντάρτες είναι «μάρτυρες» που αξίζουν δόξα και τιμή. Όμως κανείς δεν μιλά για τις «άλλες απώλειες» στρατιωτών, αυτές που ο τουρκικός Στρατός κρύβει επιμελώς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ANFNews του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Firat, παρά την τεχνολογική υπεροχή του ο τουρκικός Στρατός υφίσταται απώλειες που δεν συνδέονται άμεσα με εχθρική δράση: είναι οι στρατιώτες που παθαίνουν κατάθλιψη και αυτοκτονούν, συνέπεια του πολυετούς ανταρτοπολέμου κατά των Κούρδων μαχητών του ΥPG/YJA.

Ο 22χρονος Oğuzhan Eser που υπηρετούσε την θητεία του στη Τσουκούρτζα της επαρχίας Χάκκαρι, πήρε άδεια για να επισκεφθεί τους οικείους του στο Μπέργκαμα, στα δυτικά της επαρχίας Σμύρνης. Βρέθηκε από κυνηγούς νεκρός κοντά σε μια δεξαμενή νερού με σφαίρες στο σώμα του. Αιτία θανάτου: αυτοκτονία.
Τα πραγματικά αίτια πολλών περιστατικών και απωλειών «αλλοιώνονται» από τις τουρκικές στρατιωτικές Αρχές, υποστηρίζει το ANFNews. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραυματισμός 15 στρατιωτών που επέβαιναν σε όχημα το οποίο κατευθυνόταν από το Βαν στο Γιούκσεκοβα της επαρχίας Χάκκαρι.
Κατά την εκδοχή του Στρατού, το όχημα «ενεπλάκη σε ατύχημα». Είναι όμως έτσι; Στην συγκεκριμένη επαρχία ο τουρκικός Στρατός έχει δώσει σκληρές μάχες με τους Κούρδους αντάρτες και έχει υποστεί πολλές απώλειες.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας στρατιώτης ονόματι Γιουσούφ Ντεμίργιουρεκ ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Στρατού σκοτώθηκε «πέφτοντας σε έναν γκρεμό», κατά το κουρδικό πρακτορείο Firat σκοτώθηκε σε μάχη με αντάρτες στη Τσουκούρτζα στις 28 Νοεμβρίου. Σε έναν πόλεμο πολλά γίνονται και ακόμη περισσότερα καλύπτονται από το στρατιωτικό απόρρητο. Μόνο ο τουρκικός Στρατός γνωρίζει την αλήθεια αλλά αυτή προφανώς βρίσκεται στην… διακριτική του ευχέρεια.


Αλέξανδρος Θεολόγου.
https://www.ptisidiastima.com/turkeys-other-losses/