Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Εξέγερση στο Κίεβο.Σαακασβίλι εναντίον Ποροσένκο.  (Αναγνώστηκε 129 φορές)

Δεκέμβριος 05, 2017, 10:08:40 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
Οι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας φρουρούν το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον πρώην Γεωργιανό Πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους υποστηρικτές του στο Κίεβο,στην Ουκρανία,στις 5 Δεκεμβρίου 2017.

Η προσπάθεια του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Πόροσνικο, να σφυρηλατήσει τον πολιτικό αντίπαλό του Μιχαήλ Σαακασβίλι, σαν πράκτορας του Κρεμλίνου είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από παρωδία.

Ωστόσο, η απροθυμία των πιο διακεκριμένων δυτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης να καλύψουν την ιστορία από το Κίεβο βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πιό καταθλιπτικού και προβλέψιμου τερματισμού του φάσματος.

Όπως γράφω, την Τρίτη το απόγευμα, τα δραματικά γεγονότα απουσιάζουν εντελώς από τις πρώτες σελίδες του CNN της Αμερικής, της New York Times και της Washington Post. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την συχνά υστερική ζωντανή κάλυψη των πολύ λιγότερο δραματικών διαμαρτυριών από τη μικρή φιλελεύθερη αντιπολίτευση της Ρωσίας.
Ωστόσο, καθώς ο Μιχαήλ Σαακασβίλι οδηγεί χιλιάδες θυμωμένους διαδηλωτές γύρω από τους δρόμους του Κιέβου, τα ίδια ΜΜΕ κλείνουν τα μάτια.
Με αυτόν τον τρόπο, εκθέτουν πόσο προσεκτικά η παγκόσμια κάλυψη των ειδήσεων τους αντιστοιχεί στους στόχους της εξωτερικής πολιτικής των αντίστοιχων κυβερνήσεών τους. Επειδή η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν περιφρονείται από τα ιδρύματα του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον, το Ουκρανικό καθεστώς του Πετρό Ποροσένκο υποστηρίζεται από τον Λευκό Οίκο  και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Σαακασβίλι είναι το αγαπημένο παιδί της Δύσης και έτσι  σίγουρα θα προκαλέσει σύγχυση για πολλούς, όταν ο πρώην ο πρόεδρος της Γεωργίας δεν είναι πλέον το χρυσό αγόρι.
Για να ανακεφαλαιώσω, ο Σαακασβίλι οδήγησε την επανάσταση  του 2003 στην πατρίδα του, η οποία απήλλαξε τον τότε πρόεδρο Έντουαρντ Σεβαρντνάτζε.
Όμως, μετά τη νίκη του στις εκλογές της Γεωργίας το 2004, σύντομα έθιξε πολλά από τα αρνητικά χαρακτηριστικά του προκάτοχού του, αρθρώνοντας βίαια τους διαδηλωτές και καταχράζοντας τα κρατικά κεφάλαια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Σαακασβίλι οδήγησε τη χώρα του σε μια καταστροφική εισβολή στη Νότια Οσετία, επιτίθεται σε πολίτες και ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις, με τη Μόσχα να αναγκάζεται να διεξάγει επιχείρηση επιβολής της ειρήνης.
Η Ουκρανία προσέφερε στον Σαακασβίλι μια διέξοδο από τα νομικά του προβλήματα στο σπίτι του και επανεμφανίστηκε στο Κίεβο, ως σταθερός υποστηρικτής των κινήσεων "Euromaidan". Λίγο καιρό μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης από τα δυτικά υποστηρικθέντα ακτιβιστή, ζήτησε την ουκρανική ιθαγένεια και ο Πόροσνενκο διόρισε τον τότε σύμμαχό του, ως κυβερνήτη της στρατηγικά ζωτικής σημασίας περιοχής της Οδησσού.

Ωστόσο, η σχέση μεταξύ των δύο ανθρώπων επιδεινώθηκε γρήγορα. Ο Σαακασβίλι, προφανώς έμαθε από τα λάθη του στη Γεωργία και πραγματικά φαινόταν να θέλει να επιφέρει μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία.
Αυτό κατέληξε,ο Πόροσενκο να απομακρύνει τον Σαακασβίλι από την ιθαγένειά του, νωρίτερα φέτος, γεγονός που τον έκανε απάτριδο. Ο Γεωργιανός επέστρεψε στο Κίεβο και η σημερινή βελονιά ήταν μια καταστροφική προσπάθεια από τον πρόεδρο να απομακρύνει τελικά τον αντίπαλό του από το πολιτικό ξέσπασμα.
Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητες του Σαακασβίλι στην Ουκρανία χρηματοδοτούνται από στενούς συνεργάτες του κατεστημένου ηγέτη Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στην εξορία,  στη Ρωσία. Μια ιδέα τόσο γελοία που ακόμη και οι ομοίοι του Carl Bildt και του Michael McFaul, το απέρριψαν την Τρίτη το απόγευμα. Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι είναι ένας εχθρός πολιτικός που είναι φυγάς από τη χώρα του. Αλλά η καλή του στάση στη Δύση τον έσωσε από τη δικαιοσύνη στην Τιφλίδα.

Ωστόσο, οι κινήσεις του στην Ουκρανία αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο ρίσκο. Επειδή το καθεστώς του Πόροσενκο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Δύσης και το Λονδίνο, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν μέχρι στιγμής αγνοήσει τις υπερβολές του για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα κύρια μέσα ενημέρωσης απέτυχαν να καλύψουν εμφανώς τα γεγονότα της Τρίτης δείχνει ότι ο Σαακασβίλι μπορεί να βρεθεί αυτή τη φορά ριγμένος κάτω από ένα λεωφορείο.
https://www.rt.com/news/412032-saakashvili-ukraine-msm-coverage/
Ο Σαακασβίλι απελευθερώθηκε από υποστηρικτές από το φορτηγό της αστυνομίας στο Κίεβο, καλεί να εξαφανίσει τον Πρόεδρο Πόροσενκο.
Oι διαδηλωτές νωρίτερα απελευθέρωσαν τον Σαακασβίλι, ο οποίος επί του παρόντος δεν έχει έγκυρη υπηκοότητα.

Οι υποστηρικτές του Σαακασβίλι έσπασαν την πίσω πόρτα του φορτηγού που μεταφέρθηκε. Οι διαδηλωτές πήραν τον Σαακασβίλι σε μια κοντινή εκκλησία, όπου απευθυνόταν στο πλήθος. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κάλεσε τους διαδηλωτές να μεταβούν στην περίφημη πλατεία Μαϊντάν και να ανατρέψουν τον καθιερωμένο Ουκρανό ηγέτη Πέτρο Πόροσενκο και την «συμμορία» του.
"Θα κάνω τη ζωή μου για την ελευθερία της Ουκρανίας. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο που ζει στο Κίεβο ,να βγει στους δρόμους σήμερα, να συγκεντρωθούν στο Maidan και να ξεκινήσουν τη
διαδικασία απελευθέρωσης από τον Πέτρο Ποροσένκο και τη συμμορία του, από την Ουκρανία ", δήλωσε ο Σαακασβίλι, απευθυνόμενος στο πλήθος.
https://www.rt.com/news/411974-saakashvili-supporters-protest-kiev/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

72 ώρες δίνει ο Ουκρανικός στρατός στον Ποροσένκο πριν γίνει αντιτρομοκρατική επέμβαση.
Ο αρχηγός του «ΑΤΟ», ο μαχητής του δεξιού τομέα * με το διακριτικό κλήσης «Siviy» έκανε επείγουσα έκκληση στον αρχηγό του ουκρανικού κράτους.


Αυτό αναφέρεται από την ουκρανική δημοσίευση Elise Journal.

Σύμφωνα με τον μαχητή, ο Πόροσενκο έχει ακριβώς 72 ώρες για να «σταματήσει την ανομία στη χώρα, διαφορετικά οι μαχητές και οι στρατιώτες της APU έχουν πλήρη ηθικό και νομικό δικαίωμα να προστατεύσουν τον πληθυσμό της Ουκρανίας και να ξεκινήσουν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Κίεβο».

"Σας δίνουμε ακριβώς 72 ώρες για να σταματήσετε το χάος στη χώρα. Ο Σαακασβίλι πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως, οι επιθέσεις στο NABU και η SAP πρέπει να σταματήσουν αμέσως! Πρέπει να εγκριθεί αμέσως ο νόμος περί επιβολής κυρώσεων στον Πρόεδρο! Σε περίπτωση που τα αιτήματά μας αγνοηθούν, ξεκινάμε εναντίον σας και των κυνηγών σας, ATO! "- είπε ο " pravosek ".
http://rusvesna.su/news/1512481309
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com