Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: Το Curiosity Rover της NASA καταγράφει εκπληκτικές εικόνες καθώς ανεβαίνει προς  (Αναγνώστηκε 138 φορές)

Σεπτέμβριος 18, 2017, 10:35:25 μμ
  • Ιεροφάντης
  • ****
  • Μηνύματα: 474
  • Δημοτικότητα: +3/-0
To όχημα της ΝΑΣΑ έχει μπει στην περιοχή Vera Ridge και έχει αποσπάσει την προσοχή των επιστημόνων με τις εκπληκτικές και αποκαλυπτικές φωτογραφίες που έστειλε,που ρίχνουν νέο φως στο περιβάλλον του Άρη.

Στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε στα αρχαία χρόνια να υπήρχε μία λίμνη και ίσως η περιοχή να ήταν κατοικήσιμη.Μοιάζει με τις πρώτες ημέρες της Γης.

Το Vera Ridge περιέχει οξείδιο σιδήρου, το οποίο περιέχει επίσης άργιλο και θειικά άλατα, ήταν ο κυριότερος" στόχος" από τη NASA πριν το Curiosity  προσγειωθεί στον κόκκινο πλανήτη, το 2012.
Η κορυφογραμμή βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Όρους Sharp, σε μια περιοχή που αντιστέκεται στη διάβρωση, από τις πιο ρηχές περιοχές στην τρέχουσα θέση του Curiosity.
Η NASA ελπίζει να κατανοήσει καλύτερα γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί είναι πλούσιο σε μεταλλικό αιματίτη οξειδίου του σιδήρου (που μπορεί να σχετίζεται με την έλλειψη παρατηρούμενης διάβρωσης) και τι μπορούν να αποκαλύψουν τα πετρώματα της Vera Ridge για τις περιβαλλοντικές συνθήκες του αρχαίου Άρη.

Οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού της αποστολής, επιλέγουν προσεκτικά τη διαδρομή η οποία, εκτός από την ασφαλή ανάβαση, θα οδηγήσει στα στρώματα κορυφογραμμής που είχαν προηγουμένως μελετηθεί από ένα χαμηλότερο σημείο.
"Είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την μεγάλη κατακόρυφη έκθεση των στρώσεων βράχου, που αποτελούν το κατώτατο σημείο της κορυφογραμμής", δήλωσε ο Abigail Fraeman, ο επιστήμονας της NASA ο οποίος διοργάνωσε την εκστρατεία.
"Αλλά αν οι απότομοι βράχοι είναι εξαιρετικοί για την έκθεση των στρωμάτων, δεν είναι τόσο καλοί για την οδήγηση".

Για να φτάσει εκεί,το Curiosity θα πρέπει να αναρριχηθεί στα 213 πόδια (65 μέτρα), ή το ύψος ενός κτιρίου 20 ορόφων.Λάβετε υπόψη ότι το Curiosity έχει το μέγεθος ενός αυτοκινήτου και η πορεία του ελέγχεται από προγραμματιστές αποστολής, που βρίσκονται 250 εκατομμύρια μίλια μακριά.
https://www.gizmodo.com.au/2017/09/nasas-curiosity-rover-captures-spectacular-images-as-it-climbs-toward-a-mysterious-outcrop/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ GIZMODO : Corfiatiko.blogspot.com