Καλώς ήλθατε στο Άγνωστο Forum

Άγνωστο Forum

Αποστολέας Θέμα: 64 θάνατοι σε νοσοκομείο της Ινδίας από έλλειψη οξυγόνου.  (Αναγνώστηκε 433 φορές)

Αύγουστος 13, 2017, 12:43:05 μμ
  • Μύστης
  • ***
  • Μηνύματα: 178
  • Δημοτικότητα: +5/-0


"Τριάντα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο από έλλειψη οξυγόνου. Δεν είναι τραγωδία. Είναι σφαγή. Aυτό σημαίνει για τα παιδιά μας 70 χρόνια ελευθερίας;" Καϊλάς Σατυάρτι64 θάνατοι σε νοσοκομείο της Ινδίας από έλλειψη οξυγόνου.
12 Αυγούστου 2017

Τουλάχιστον 60 παιδιά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε πέντε ημέρες σε κυβερνητικό νοσοκομείο της βόρειας Ινδίας από έλλειψη οξυγόνου, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο εν μέσω κινδύνου αύξησης του αριθμού.

Οι αρχές δήλωσαν ότι διενεργείται έρευνα, αλλά αρνήθηκαν αναφορές,  ότι η έλλειψη οξυγόνου είχε προκαλέσει τους θανάτους στο νοσοκομείο Baba Raghav Das στην πόλη Γκορακπούρ του ομοσπονδιακού κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, το οποίο κυβερνάται από το κόμμα Bharatiya Janata του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, 30 παιδιά πέθαναν την Πέμπτη και την Παρασκευή μετά την διακοπή της παροχής οξυγόνου σε πτέρυγες όπου νοσηλεύονταν οι ασθενείς, επειδή - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς - δεν είχαν καταβληθεί τα χρέη προς τους προμηθευτές.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ( AFP ), ο περιφερειακός αξιωματούχος της Γκορακπούρ Anil Kumar
"Έχουμε ξεκινήσει έρευνα και η προκαταρκτική έκθεση θα δημοσιοποιηθεί σήμερα… Ναι, εξήντα ασθενείς πέθαναν στο νοσοκομείο τις τελευταίες πέντε ημέρες, αλλά δεν νομίζουμε ότι σχετίζεται με αναφορές για έλλειψη οξυγόνου"

Μια δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιόγκι Αντιτγιανάθ, Πρόεδρου της τοπικής κυβέρνησης της περιοχής, η οποίος διέταξε την έρευνα, δήλωσε ότι και οι 60 θάνατοι συμβήκαν μέσα σε μία περίοδο 5 ημερών, ξεκινώντας τη Δευτέρα, στο παιδιατρικό θάλαμο του νοσοκομείου.

Είκοσι τρία παιδιά πέθαναν την Πέμπτη, όταν, σύμφωνα με τη δήλωση, «η πίεση από την παροχή υγρού οξυγόνου κατέστη χαμηλή και χρησιμοποιήθηκαν 52  εφεδρικές φιάλες».

Η εφημερίδα Hindustan Times το Σάββατο περιέγραψε χαοτικές σκηνές στο νοσοκομείο καθώς υπήρξε πρόβλημα στη παροχή οξυγόνου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα
"Παρόλο που 90 φιάλες οξυγόνου μεγάλου μεγέθους τέθηκαν σε λειτουργία ώστε να διατηρηθεί η παροχή την Παρασκευή, γύρω στις 1.00πμ  τα αποθέματα οξυγόνου του νοσοκομείου εξαντλήθηκαν "

προσθέτοντας
"All hell broke loose," (επικράτησε πραγματική κόλαση)
"Αυτό που ακολούθησε ήταν το πλήρες χάος, καθώς οι πανικοβλημένοι συγγενείς των ασθενών έτρεχαν για βοήθεια και με την υποστήριξη του προσωπικού του νοσοκομείου προσπάθησαν να διατηρήσουν την παροχή οξυγόνου ... χρησιμοποιώντας τεχνητές χειροκίνητες αναπνευστικές σακούλες.... Αυτό που ακολούθησε ήταν το απόλυτο χάος, καθώς οι πανικοβλημένοι συγγενείς των ασθενών έτρεχαν για βοήθεια και με την υποστήριξη του προσωπικού του νοσοκομείου προσπαθούσαν να διατηρήσουν την παροχή οξυγόνου ... χρησιμοποιώντας χειροκίνητες μάσκες τεχνητής αναπνοής, Ωστόσο, αρκετοί ασθενείς άρχισαν να καταρρέουν λόγω ανεπαρκούς τροφοδοσίας".


Η περιοχή είναι μία από τις φτωχότερες της Ινδίας και κάθε χρόνο καταγράφονται εκατοντάδες θάνατοι παιδιών από τον ιό της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας και το Σύνδρομο Οξείας Εγκεφαλίτιδας, που μαστίζουν τις περιοχές της ανατολικής και βόρειας Ινδίας.

"Θα προμηθευτούμε περισσότερες φιάλες υγρού οξυγόνου απόψε ή αύριο και έχουμε επίσης εκκαθαρίσει τους λογαριασμούς των προμηθευτών ", δήλωσε ο περιφερειακός αξιωματούχος Kumar στην AFP. Προσθέτοντας ότι οι θάνατοι «θα μπορούσαν να οφείλονται σε φυσικά αίτια, καθώς πολλοί ασθενείς που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο είναι σε σοβαρή κατάσταση».

Ο Καϊλάς Σατυάρτι, Ινδός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των παιδιών και βραβευμένος με το νόμπελ Ειρήνης, χαρακτήρισε τους θανάτους ως "σφαγή" στο Twitter.

"Τριάντα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο από έλλειψη οξυγόνου. Δεν είναι τραγωδία. Είναι σφαγή. Aυτό σημαίνει για τα παιδιά μας 70 χρόνια ελευθερίας;"

Πηγή http://www.thedailystar.net/world/India-government-hospital-60-kids-die-five-days-lack-of-oxygen-1447534